Sommarkonst på stan

Under hela juli månad kommer de som flanerar i centrala Landskrona att kunna se lokal konst i skyltfönster i staden. Ett av dessa är Galleri Gamla kyrkogatan som har konst av Ingrid Bou och Carolina Vesterlund i fönstren. Även galleristen och konstnären Susanne Wärn-Persson ställer ut i sitt fönster.
Under hela juli månad kommer de som flanerar i centrala Landskrona att kunna se lokal konst i skyltfönster i staden. Ett av dessa är Galleri Gamla kyrkogatan som har konst av Ingrid Bou och Carolina Vesterlund i fönstren. Även galleristen och konstnären Susanne Wärn-Persson ställer ut i sitt fönster.

Otaliga är de utställningar som skulle ha visat upp konst under våren och sommaren men som sedan har blivit inställda på grund av corona.  Detta till trots flödar kreativiteten ute i ateljéer och verkstäder. Jannike Larsson är såväl konstnär som gallerist och hon kom på idén att arrangera Sommarkonst på stan i Landskrona, ett arrangemang som pågår hela juli månad.

När frågan så kom upp om att arrangera konst på stan under sommaren började Jannicke Larsson, en av ursprungsarrangörerna, genast att planera och se möjligheter. Både konstnärer och butiksinnehavare visade intresse och när arrangemanget sedan beviljades kulturstöd från Kulturförvaltningen i Landskrona stad föll allt på plats.
– Under juli månad finns det därför verk av 26 konstnärer, med olika tekniker, i Landskrona centrum. Betraktare kan i i lugn och ro och med avstånd beskåda konsten antingen i samband med cityhandeln eller vid annan tid på dygnet, säger Jannicke Larsson.
– Vid intresse av att köpa något konstverk finns det information och kontaktuppgifter vid de olika alsterna. I skyltfönsterna finns också listor på samtliga utställare.

Sommarens fönsterkonst ersätter inte höstens ordinarie Konst på stan med start under kulturnatten.

I dessa skyltfönster kan du se verk av följande konstnärer

Drottninggatan
Smakfullt

 • Ulla Wollin-Kulle
 • Gullan Tegnér-Larsson

Föreningsgatan
Bengtssons Bästa

 • Björn Wiklund

Gamla kyrkogatan
Galleri Gamla kyrkogatan

 • Susanne Wärn-Persson
 • Ingrid Bou
 • Carolina Vesterlund

Järnvägsgatan
Optica

 • Anita Leijonberg
 • Anita Grenter

Elsas Hörna

 • Willem Van Baarsen

Rådhustorget
Maderma hudvård

 • Caysa Molin

Guldfynd

 • Jannicke Larsson

Restaurang Fellini

 • Peter Plato

261

 • Louise Östberg

Akademibokhandeln

 • Sayed Khatib
 • Hjördis Thelander
 • Jonni Ekdahl

Rådhusgatan
La Perla

 • Christian Eldstig

Stora Norregatan
Hårfabriken

 • Lisa Theo Johnsson
 • Katalin Szalay

Glasorama

 • Elin Linde

Storgatan
La Nails

 • Ann-Kristin Sarnik

Östergatan
Härliga Under

 • Kerstin Mohlin
 • Senja Ewander

RoyalDesign

 • Annika Reinhold

Glasögonmagasinet

 • Louise Östberg

Annelle

 • Monika Nordengren
 • Susanne Wärn-Persson
Till arkivet