Döp dig på drop-in

På lördag bjuder Svenska kyrkan i Landskrona bjuda in till drop-in-dop
På lördag bjuder Svenska kyrkan i Landskrona in till drop-in-dop. för såväl små som stora.

Under våren har flera valt att skjuta upp eller avboka sina dop på grund av de begränsningar som har varit nödvändiga. Svenska kyrkan i Landskrona väljer därför att bjuda in till drop-in-dop på  lördag.

Drop-in-dopet är ett enkelt alternativ där du, utan en massa praktiska förberedelser kan låta döpa dig eller ditt barn. Församlingen ordnar präst, musiker, lokal och fika. Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Allt är gratis!

– Idag har dopet större betydelse för familj och vänner än för bara några år sedan och många bjuder in till stor fest, något som självklart inte fungerat i år. Därför erbjuder vi nu drop-in-dop och hoppas på att några av de som hade planerat för dop eller de som helt enkelt inte haft tid får möjligheten, säger Charlotte Winther, präst i Sofia Albertina kyrka.

Före dopet hålls ett dopsamtal med prästen där även faddrar kan vara med. Det finns inget krav på dopklänning eller dopdräkt utan det går lika bra att bli döpt i vanliga kläder. Det hela äger rum lördagen den den 4 juli 14.00-16.00 i Sofia Albertina kyrka.

Några praktiska saker:
• Barn under 18 år behöver båda vårdnadshavarens tillstånd för att döpas.
• Du som är över 16 år och vill döpa dig, kontakta gärna oss innan (det är inte nödvändigt, men kan vara bra).
• Ta med svensk-id handling. Det gäller både vuxna som vill döpas och vårdnadshavare till barn under 18 år.

Med anledning av Corona/Covid-19.
• Församlingen följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. I kyrkan får enbart 50 personer ink. personal befinna sig. Kyrkan är stor och det finns möjlighet att sprida ut sig, på plats finns även desinfektionsservetter och handsprit.
• För de som vill sända dopet till nära och kära finns WIFI, stativ och mikrofon på plats anpassad för Iphone. Ni ansvarar själva för var sändningen ska ske och att tekniken fungerar.
• Till fika serverar vi kaffe, te, festis och delicatobollar (inplastade).
• Stanna hemma om du tillhör en riskgrupp eller har följande symptom: hosta, förkylning, feber eller ont i kroppen.

Till arkivet