Sju minuter sänkte BoIS

Linus Olsson sänke Karlskrona genom att göra matchens alla tre mål när BoIS bortaslog Karlskrona med 0-3. Arkivbild: Nisse Nilsson
Linus Olsson var Söderettans första spelare som gjorde mål på Värnamo i år. Någon större tröst var det dock inte då Smålänningarna vann med hela 4-1.
Foto: Nisse Nilsson

BoIS åkte på sin första förlust på drygt ett år i seriesammanhang när Värnamo vann med hela 4-1 på Landskrona IP på lördagen. Även om siffrorna var en aning stora så var bortasegern rättvis.

Senast BoIS förlorade i seriesammanhang var den 24 juni förra året då Eskilsminne vann med 2-1 på hemmaplan. På lördagen small det dock rejält då Värnamo sänkte randigt på sju minuter i andra halvlek.

Första halvlek var dock BoIS. Laget spelade övertygande och hade en del halvchanser. Närmast var Linus Olsson som såg sitt inspel dansa på mållinjen innan bollen gick till en resultatlös hörna.
Några minuter senare var olyckan framme. Philip Andersson skallade olyckligt ihop med en Värnamospelare och han tvingades lämna planen för att transporteras till sjukhus för att sys.

BoIS började även andra halvlek i ett högt tempo och efter tre minuter gav det resultat. Efter en hörnvariant kunde Linus Olsson vackert göra 1-0 och därmed inkasserade Värnamo årets första baklängesmål.

Ett mål till av randigt i det läget hade förmodligen punkterat matchen. Men Värnamo ville annat. Samtidigt som smålänningarna växlade upp så började BoIS slarva i sitt spel. Och tio minuter in i halvleken kvitterade Värnamo genom att såga sig genom BoIS-försvaret. Sist på bollen var Benjamin Hajdri.

Och där någonstans sker scenförvandligen. BoIS tappar det mesta av sitt spel samtidigt som Värnamo firar triumfer med sitt pigga passningsspel.  I minut 77 kommer ledningsmålet genom ständigt farlige Michael Kargbo. Knappt hade han hunnit dansa färdigt sin ”måldans” innan det var dags för en ny dans i minut 81. När sedan en Värnamospelare blir nedgjord i straffområdet i minut 84 så stänger Johan Lassagård matchen med sin straff.

BoIS enda riktiga målchans i slutet av matchen var ett skott av Hampus Fehrm som dock fick se Pilip Vaitsiakhovich rädda snyggt.

Efter matchen berättade de båda tränarna Billy Magnusson och Jonas Thern om sin syn på matchen och de båda var ganska överens.
– Jag är jättenöjd med resultatet. Och det var skönt med en revansch efter förra årets käftsmäll (4-0 till BoIS, reds anm), sade Jonas Thern.

Billy Magnusson var inte lika nöjd som sin kollega i motståndarlaget.
– Efter deras kvittering börjar vi ta fel beslut och tappar boll i fel läge, säger tränaren.

Han förnekar dock att det ska ha med Philip Anderssons skada att göra.
– Det sker högre upp på planen.

BoIS-tränaren är dock ödmjuk.
– Vi förlorar mot ett bättre fotbollslag idag. Men vad jag ska titta på imorgon är var vi tappar. Vårt signum har varit att vi står upp. Det är första gången jag sett att vi faller genom.

Noterbart är att matchen hade två korta pauser, en i varje halvlek för att spelarna skulle få vätska.
– Att spela i sådan värme tar enormt på krafterna. Tröttheten gör att man ofta tar felbeslut.. Därför är förberedelser a och o, avslutade Jonas Thern som lärt sig en hel del efter Fotbolls-VM i USA 1994.

Philip Andersson tvingades lämna planen i första halvlek efter att han skallat ihop med en motståndare. Hur många stygn det blev är oklart. Troligtvis har han dock klarat sig från en hjärnskakning.
Foto: Nisse Nilsson

Till arkivet