Annons

Malvan startar upp verksamheten igen

Lördagen den 11 juli slår Malvans loppis upp portarna efter cononauppehållet.

Verksamheten på Malvan, vilka serverat mat till behövande samt drivit en loppisbutik på Drottninggatan har legat nere under våren. Orsaken har varit corona. Sakta men säkert börjar allt nu dock återgå till det normala.

Annons
 

Från och med tisdagen den 30 juni kommer Malvan att leverera lagad mat till Matelvan på Regeringsgatan. Detta har tidigare gjorts av Fröjdenborgs lunchrestaurang.
– Vi kommer att laga maten på Malvan och transportera den till Matelvan tisdag, torsdag och fredag veckorna 27 och 28. Därefter håller Matelvan stängt för semester och sedan får vi se hur regelverket ser ut just då, säger Birgitta Lantz på Malvan.
– I den bästa av världar kan vi öppna upp på Malvan igen fast då med begränsat antal platser.

Loppisen öppnar
Trots att loppisen på Drottninggatan hållits stängd under våren så har Landskroanbor skänkt kläder och annat. Därför öppnar loppisen lördagen den 11 juli.
– Vi kommer att ha öppet klockan 10-14. Då har vi ett erbjudande som går ut på att man tar med sig en vanlig kasse och fyller denna med valfria ting och för detta betalar man femtio kronor, säger Birgitta Lantz.
– Vi har fått in jättemycket. Här finns bland annat sommarkläder typ baddräkter och sandaler.

Personalen kommer dock att vara noga med hur många som vistas i lokalen.
– Det kommer att bli begränsat. Är där fullt så får man köa på avstånd utanför, säger Birgitta Lantz och påminner.
– Glöm inte att ta med egen kasse.

Hur framtiden ser ut för verksamheterna vet inte Birgitta Lantz idag.
– Vårt mål är att loppisen ska hållas öppen på lördagar. Hur det blir på Grindstugan på Artillerigatan vet jag inte idag. Vi som jobbar där är alla äldre och i riskgruppen. Vi måste ju först och främst tänka på vår egen och våra gästers hälsa. Men förhoppningsvis kommer allt att återgå till det normala efter sommaren, avslutar hon.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser