Roine Sangenberg imponerar med nya skivan

A Simple Life. Så heter Roine Sangenbergs nya skiva som släpps på fredagen. Och det är bra. Mycket bra.
A Simple Life. Så heter Roine Sangenbergs nya skiva som släpps på fredag. Och det är bra. Mycket bra.

Livet är allt annat än enkelt för de flesta musikerna. Inställda spelningar tillhör vardagen dessa tider. Roine Sangenberg är inget undantag. Han skulle ha varit med i produktionen av två teaterföreställningar men den ena fick avbrytas och den andra ställas in helt och hållet. Följden har blivit att hans skiva A Simple Life, som skulle komma ut i höst, redan är klar och på fredag är det skivsläpp. Landskrona Direkt har lyssnat och kan konstatera att det är ruskigt bra.

Roine Sangenberg är multimusikern och musikproducenten från Landskrona som släpper fler skivor än de flesta. Senast skrev vi om hans förra skivsläpp i januari och nu är det dags igen. Tanken var dock att våren skulle tillbringas på teaterscener och inte i musikstudion.
– Efter sex föreställningar med Teater Punch så blev det tvärstopp. Dessutom lades föreställningen Hotel Sibirien med Universalteatern som skulle gå upp på Helsingborgs Stadsteater nu i maj, på is till våren 2021. Så jäkla tradigt var det. All musik var nästa klar, säger Roine Sangenberg som ansvarar för det musikaliska i de båda föreställningarna.

Uppehållet innebar istället att det blev mer tid i studion.
– Efter att jag oljat trädäcket, köpt en ny grill och fixat i kolonin så blev det till att skriva musik och spela in för hela slanten. Jag hade helt enkelt en himla massa energi att göra av med, berättar Roine Sangenberg.
– Meningen var att denna skiva skulle släppas i september men nu blir det alltså på fredag istället, säger han och ler.

Och som hans senaste skivor så är det väldigt blandad musik som strömmar ut ur högtalarna. Lika så att det är han själv som spelar praktiskt taget alla instrument. Han är dock inte helt ensam på skivan.
– Clara Sorace från Italien och Adey Bell från USA har lagt röster på tre av låtarna. Dessutom är Olafur Arnalds String Ensemble med på ett flertal låtar.

Blåsare efterlyses
Tanken var att Roine Sangenberg skulle spela live vid ett par tillfällen i sommar men av detta blir det intet. Istället blir det mer studioarbete när inte den nya grillen används eller tiken Sara rastas.
– Jag kör på för fullt och har en del klart redan. På plattan som kommer ut till hösten eller vintern  kommer bland annat Haakon Graf att spela keyboards. Det ska bli spännande, säger musikern och passar på att efterlysa en blåsare.
– Det ska helst vara en saxofonist men alla blåsare är av intresse. De måste vara duktiga på modern jazz, säger Roine Sangenberg.
– Men tills den skivan släpps så får ni hålla tillgodo med A Simple Life.

Och visst gör vi det. A Simple Life är helt enkelt en lysande skiva av en briljant musiker. Skivan släpps av det lokala skivbolaget Melody Records.

På Bandcamp kan du lyssna på hela skivan. Du kan även ladda hem den för en billig peng, allt för att stötta en av Landskronas mest produktiva kulturarbetare. Skivan är värd varenda krona och mer därtill.

Till arkivet