Uppskattad chef slutar på stadshuset

Almir Hodzic slutar som chef för teknik- och fritidsförvaltningen.
Almir Hodzic slutar som chef för teknik- och fritidsförvaltningen.

Almir Hodzic slutar som förvaltningschef för teknik- och fritidsförvaltningen. En ny tillförordnad chef har utsetts. Redan idag tillträde Christian Dahl på posten. Han är även chef för kulturförvaltningen.

Utifrån sett tycks det ha gått fort med såväl avslutet tills att en ny chef är på plats, även om det nu gått två veckor sedan Almir Hodzic på egen begäran lämnade in sin uppsägning då han fått nytt jobb.
– Det var naturligt att ta snabbt tillträde på tillförordnande tjänsten och att Almir bistår till sista augusti som är hans sista arbetsdag. Detta för att få så bra kontinuitet som möjligt för verksamheten, säger Christian Alexandersson, stadsdirektör som på delegation från kommunstyrelsen är den som anställer förvaltningschefer. Det var dock långt ifrån alla ledamöter i kommunstyrelsen som kände till skiftet på förvaltningschefsposten i slutet på förra veckan.
– Jag har inte hört något alls av ledningen i kommunen om hans uppsägning.  Det här har gått väldigt fort, sa Fatmir Azemi (S), kommunalråd till Landskrona Direkt i torsdags.

Almir Hodzic har arbetat inom Landskrona stad i sex år. Först som avdelningschef inom fritidsförvaltningen och sedermera som förvaltningschef i den sammanslagna teknik- och fritidsförvaltningen.
–  Nu bär det av hem till Malmö. Jag börjar som fastighetschef på MKB Fastighets AB den 1. september, säger han som trivts mycket bra i Landskrona.
– Jag kommer alltid att tänka med värme och kärlek på Landskrona, avslutar Almir Hodzic.

Christian Dahl har från och med idag tagit rollen som tillförordnad förvaltningschef och kommer fortsatt vara chef för kulturförvaltningen. Dubbla poster brukar synas i lönekuvertet, så också denna gång. 10 000 mer i månaden får Christian Dahl så länge han dubblerar som förvaltningschef.
– Jag känner en stor glädje i att få möjligheten att gå in i rollen som tillförordnad förvaltningschef vid teknik och fritid. Framförallt ser jag stora likheter med tidigare uppdrag på gatukontoret i Malmö stad och i roller som förvaltningschef i andra kommuner med ansvar för fastigheter, ishallar, parker och bad. Jag ser fram emot att lära känna både personalen inom förvaltningen och nämnden, säger Christian Dahl i ett utskick på kommunens intranät.

 

Till arkivet