Annons

BoIS vände och vann

Kevin Jensen for som en jojo mellan bänken och målet. Här krams matchhjälten om sedan han snyggt placerat in 3-2 till BoIS.

Alla som bänkat sig för att se Skövde AIK – Landskrona BoIS denna söndagseftermiddag fick se en underhållande och anfallsglad fotbollsmatch som gästerna till slut kunde vinna med 2-3 efter att ha legat under med 2-0  i paus. Regnet strilade ner över Södermalms IP i Skövde och planen inbjöd till ett snabbt passningsspel. Något som BoIS behärskade bäst. Ärligt talat ägde gästande Landskrona matchen från start till mål.
Trots detta kunde hemmalaget tramsigt enkelt ta ledningen efter en kvarts spel sedan BoIS slarvat direkt efter en inspark. Skövde satte hög press, något fler lag kommer att göra om BoIS:arna fortsätter envisas med sin ”insparksvariant”.  Om Viktor Granaths ledningsmål såg enkelt ut så var 2-0 målet efter en halvtimmes spel ett klassmål när Skövde-anfallaren sträckte ut och på volley övermannade Carl Lindell i BoIS-målet.

Annons
 

BoIS fortsatte dock att äga boll men inga matcher vinns på poäng. Så i pausvilan gjorde tränarduon Magnusson/Möller inte mindre än tre byten.  In på vänsterkanten kom Alexander Tkacz istället för Jesper Lernesjö, Linus R Olsson ersatte Hampus  Fehrm och Passi Prudence byte av Måns Ekvall. Utdelningen lät inte vänta på sig. Sumar Almadjed hittade med ett läckert instick nyinbytte Linus R Olsson som enkelt kunde rulla bollen i mål. Reducerat och ny energi.  BoIS gick  för en kvittering och en timme in i matchen var det dags igen. Robin Hofsö sträckte på sig och kunde nicka bakåt till en framstormande Linus R Olsson som klippte till och 2-2 var ett faktum och dessutom ytterst rättvist.

Minuterna senare händer det grejor. Onödiga varningar på Philip Andersson  och Jonathan  Asp, den sistnämnda dessutom på bänken när bollen dessutom är högt upp på offensiv planhalva. Det hela följdes av ett byte där William Kvist gick ut och in på plan kom Kevin Jensen som löpte fram offensivt och nyss lagda BoIS-hörnan rensades och bollen hamnade framför fötterna på Kevin Jensen som behärskat, välplacerat och väldigt snyggt bredsidade bollen till randig ledning 2-3.

Ett välförtjänt resultat som stod sig tiden ut, i en underhållande match där BoIS:arna får rannsaka sina gula kort och insparksvarianten men samtidigt njuta av segern.

Dennis Olofsson var tillbaka i startelvan och visade med besked att där vill han vara kvar.
Foto: Nisse Nilsson.

Lagkapten Philip Andersson tar ett snack med grabbarna strax innan andra halvlek ska ta sin början.
Foto: Nisse Nilsson.

Linus Olsson (9) blev tvåmålsskytt när BoIS besegrade Skövde på bortaplan på söndagseftermiddagen. Hät tackar han Robin Hofsö för den magnifika nickpassningen som ledde fram till att han distinkt kunde skjuta in 2-2 målet.

Med tio minuter kvar av matchen kom Niklas Nielsen in och han hann ta ett par ruscher samt dra på sig ett, jodå, onödigt gult kort.

Det kan noteras att Skövde i år valt att tillägna sitt bortaställ till det allsvenska kvallaget från 1970. BoIS och Skövde spelade då 2-2 i sista kvalmatchen vilket tog BoIS till Allsvenskan. Passande inviger man stället i matchen mot BoIS. Skövde har för övrigt inlett serien med att spela just 2-2 i båda matcherna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser