”Soulgudinna” gästar Soultime

Ikväll bjuder Laila Adèle på soul av hög klass.
Landets kanske mest souliga musikalstjärna, Laila Adèle, gästar säsongens sista Soultime som i och med corona kommer att streamas live från Kulturskolan på onsdagskvällen. Bakom henne på scenen återfinns en yster sättning drivna musiker: P-O Nilsson, keyboard, Patrick Ölander, gitarr, Jesper Pettersson, bas, samt Zoltan Csörsz på trummor. Alla väl etablerade och kända från tidigare gig på SoulTime.

En av arrangörerna är Pinge Persson som kvällen till ära kommer att ansvara för att filmningen och streamingen ska bli så bra som möjligt.
– Jag har pratat med alla jag känner som håller på med film. Så jag hoppas att det blir bra, säger Pinge och skrattar.
– Det blir ett mjukt och lekfullt streamat SoulTime innan sommaren står i full blom, lovar Pingen Persson.

Förutom ovanstående musiker så dyker det upp två gäster.
– Det är Benny Hult som deltar med sin souliga guldstupe. Och så har vi vår rookie, lokala 18-åriga sångerskan Rosanna Kumerle.

Ända sedan starten har Pinge Persson velat se Laila Adèle på Soultime.
– Hon har en av Sveriges absolut starkaste soulröster och har kallats för både ”soulgudinna” och ”lill-Aretha”. Äntligen får vi se henne här, säger Pinge Persson.
– Jag spelade Lucy i musikalen Jekyll & Hyde med Malmöoperan på Landskron a Teater för tio år sedan. Annars har jag aldrig spelat här, säger Laila Adèle mellan två låtar i repetitionslokalen.

Och visst låter det häftigt. I det lilla rummet sitter P-O Nilsson, Patrick Ölander och Jesper Pettersson och repeterar tillsammans med Laila Adéle och att det låter bra råder det ingen tvekan om.
– Det enda som hade toppat kvällens spelning hade naturligtvis varit om vi kunnat genomföra den inför publik. Men nu blir det inte så, säger P-O Nilsson.

Men nu kan du alltså se Soultime på nätet. Klicka här för att se spelningen som drar igång cirka 19.00 och varar en knapp timme.
– Alla medverkande gör detta för sitt eget höga nöjes skull, för sin överlevnad som musiker, artister och för branschens fortlevnad. Förhoppningsvis även till er, publikens glädje. Därför går det att stötta initiativet med ett bidrag genom att swisha valfritt belopp till 123 397 53 15 (Olson EF), avslutar Pinge Persson.

Se Soultime med Laila Adéle med flera här.

Zoltan Csörsz är en mycket rutinerad trummis som turnerar världen över – när han inte gästar Soultime, vilket han brukar göra.

 

Laila Adèle repeterar tillsammans med P-O Nilsson, Patrick Olsson och Zoltan Csörsz (utanför bild) inför onsdagskvällens streamade Soultime
Till arkivet