Frispark i krysset avgjorde för BoIS

Där sitter bollen i krysset. Snyggt placerad där av Niklas Nielsen. Foto: Nisse Nilsson
Där sitter bollen i krysset. Snyggt placerad där av Niklas Nielsen.
Foto: Nisse Nilsson

När BoIS tog emot Eskilsminne den 10 april i årets sista försäsongsmatch så hade Helsingborgslaget inget att sätta emot. 5-0 slutade matchen till BoIS då. När lagen möttes på onsdagen i årets första tävlingsmatch på IP så stod Eskilsminne upp bättre. Det hindrade dock inte BoIS från att ta en rättvis1-0 seger efter ett vackert frisparksmål av Niklas Nielsen.

Precis som mot Oskarshamn så började BoIS darrigt. Eskilsminne lyckades dock inte skapa några vassa chanser. Istället tog BoIS över spelet allt mer och efter 15 minuter hade de randiga en nick i ribban efter en hörna. Tio minuter senare nickade Patrick Nwadike över efter ännu en hörna.

I  minut 35 drogs så Sumar Almadjed i armen drygt 20 meter från mål. Niklas Nielsen lade upp bollen och skruvade den sedan över muren och upp i Pontus Löfvenmarks högra kryss. En riktig delikatess.
– Jag såg att det var ledigt i det hörnet. Det var en härlig känsla att se bollen gå in, säger målskytten.

BoIS fortsatte sedan att övertyga. I andra halvlekens första minut var Niklas Nielsen en oklippt tånagel ifrån att peta in 2-0. Lika nära var han drygt tio minuter senare.
Att BoIS inte lyckades göra 2-0 trots spelövertag och målchanser gjorde att en viss nervositet präglade slutet på matchen. Men något större fara var det aldrig. Istället hade Hampus Ferhm ett gyllene läge i minut 84 men han fick se sitt skott ramma stolpen.

Det var klart lättade miner när domaren blåste av matchen.
– De första 20 minuterna är vi tagna på sängen men sedan tycker jag att vi har kontroll på matchen, säger BoIS tränare Billy Magnusson.

Calle Lindell i BoIS-målet hade inte för mycket att göra men de gånger han tvingades ingripa så gjorde han det bra.
– Det känns jättebra. Vi har en väldigt stark backlinje, säger han.

Att det spelas mycket i sidled i backlinjen är inget som Calle Lindell oroar sig över.
– Jag tycker vi har bra kontroll hela tiden och att vi lyfter upp bollen i rätt läge.

Närmast väntar Skövde på bortaplan på söndag klockan 15. Västgötalaget har inlett serien med två oavgjorda matcher. Båda slutade 2-2.

Så här glad blev Niklas Nielsen efter att han gjort 1-0.
Foto: Nisse Nilsson
Till arkivet