Annons

En Landskronaprofil har gått ur tiden

Det fanns de som bar upp hela staden på sin rygg. Mini-Bosse i Stadsparken, juni 2019. Foto: Håkan Karlsson.

Bo Hansson var ”Mini-Bosse” med de flesta. Nu finns han inte längre bland oss.
Mina minnen av Bosse började när jag som ung tonåring tillbringade mina eftermiddagar och kvällar på Örestads Biljardklubb på Norra Kyrkogränd. ”Mini-Bosse” var en fantastiskt bra biljardspelare och han var inte långt ifrån den yttersta svenska eliten i trevallars carambole. Han var dessutom mycket duktig på att lära ut den ädla sporten och mer än en av dagens stjärnor har tillbringat många timmar med Bosse vid de uppvärmda gröna dukarna.

Annons
 

När jag började känna honom vid sidan om biljarden så bodde han med sin dåvarande sambo Pia och deras två barn Yenny och Jessica. Jag minns såväl första gången jag hälsade på hos dom på Vävaregatan. Jag tror att det var Jessica som tittade på mig där jag stod i dörren och hon sa att jag var den längsta hon någonsin sett. Sådant sätter sig på minnet och Bosse brukade påminna mig om händelsen när vi träffades senare i livet.

Familjen splittrades och Bosse träffade en ny kvinna, Catharina och med henne fick han dottern Lina. De bodde i Kumlahuset innan det revs.
Men åter igen så sprack förhållandet och det var väl lite av Bosses grej, att gå sin egen väg på sitt eget vis. När han inte jobbade utomlands eller på hemmaplan så tillbringade han det mesta av sin tid på stan eller nere på Linjen med sina vänner. Det hände att han då satt med bar överkropp och blottade sin tatuering på ryggen, Landskronas stadsvapen, och den som tvivlade på var hans hjärta och lojalitet fanns fick se insidan på hans underläpp där han tatuerat in BoIS.

Livet gick dock hårt åt Bosse. Det sista halvåret tillbringade han i sin lägenhet på Gröna Gång när han inte sågs i sin rullstol i stan. Men nu är han alltså inte med oss längre. Istället har han strålat samman med sina vänner som gått samma väg.

Jag tänker nu mest på Bosses tre döttrar som inte alltid haft det lätt. Och det hade inte Bosse heller.

Vila i frid Bosse

Kary Persson

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser