Annons

Sötaste hyllningen till Iva-personal

Siri Iwerbo, Maja Magnusson Lund och Milia Jensen fyller tretton kassar med godis som de köpt till personalen på intensivvårdsavdelningen i Lund.

Uppdaterad 15.30

Tre unga Häljarpstöser tycker att de som jobbar med coronasmittade patienter på intensivvårdsavdelningen, Iva, i Lund förtjänar en rejäl bonus. Därför har de samlat ihop en stor slant som nu förvandlats till sött. Klockan 12.30 på tisdagen kommer cirka 80 kilo lösgodis samt massor av energibars att delas ut till personalen på Iva.

Annons
 

Frågvisa som sexåringar kan vara så undrade de över corona och vården av de smittade. Föräldrarna till sexåringarna förklarade situationen och det var då som Milia Jensen, Maja Magnusson Lund och Siri Iwerbo fick då idén att samla ihop pengar.
– Vi gjorde pärlarrmband, plattor och annat pyssel och sålde dessa i Häljarp, säger Maja Magnusson Lund.
– Vi sålde till grannarna genom att knacka dörr och så var vi utanför ICA i Häljarp också, berättar hon vidare.

Sammanlagt fick flickorna in hela 6 221 kronor. För dessa har de köpt ett stort parti energibars och på tisdagsmorgonen samlades flickorna och deras föräldrar på Hemmakvälls lager för att köpa lösgodis till personalen.
– Ni får köpa av oss för inköpspris och det betyder att ni kommer att få 80 kilo godis, säger Kent Olsson ägare av Hemmakväll.

En pall full med blandat lösgodis samt 13 bärkassar rullades fram. 10 minuter senare poserade flickorna framför godishavet och de fyllda kassarna samtidigt som de fick vars en egen låda av sina favoritgodisar.

Klockan 12.30 ska de möta upp personal vid entrén till Lunds Lasarett.
– De ska få allt godis. Vi vill ge dom detta så att de blir pigga, säger Milia Jensen och tittar stort på allt godis innan kosan styrs mot Lund.

Att dela ut så mycket sötsaker till vårdpersonal kanske kan tyckas konstigt.
– Men vi har talat med personalen och de är naturligtvis jätteglada. Det är ju tanken som räknas, säger Carolin Jensen, mamma till Milia.

Uppdatering
På eftermiddagen mejlar Maja Magnusson Lunds mamma Jessica till Landskrona Direkt och meddelar att personalen uppskattade gåvorna lika mycket som flickorna var stolta. Dessutom skickade hon med ett par bilder. 

Flickorna var i god tid på Lunds lasarett.
Foto: Privat

Personalen tackade och tog emot allt det goda.
Foto: Privat

Godiset är redo att packas in i bilarna för vidaretransport till Lund.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser