Annons

Söderbröder rockar in sommaren

Southern Brothers är Bosse Nilsson och Lars Lundgren. Nu rockar de in sommaren 2020. Foto: Pressbild.

På det lilla oberoende skivbolaget Melody Records i Landskrona är det varmt i studion och det är inte enbart de senaste dagarnas finna sommarväder som bidrar.
– Det är fullt upp med inspelningar och låtskrivande, intygar Bosse Nilsson som i fredags släppte eget material tillsammans med Lars Lundgren under namnet Southern Brothers.

Annons
 

Pandemin ställer till det för alla musiker.
– I nuläget ser det inte ut att finnas nån ljusning för Live-musiken. Det kommer nog tyvärr att vara så en bra tid framöver, säger Bosse Nilsson suckar tungt.
– Livet går vidare. Vi måste alla försöka anpassa oss på bästa sätt och efter bästa förmåga – se möjligheterna samtidigt som vi tar hänsyn till omständigheterna – och försöka flytta positionerna framåt.

Med fredagens singelsläpp – Are You Ready – rockar Southern Brothers in sommaren. Lars Lundgren och Bosse Nilsson är välkända Landskronaprofiler som båda lirat musik sedan barnsben.
Lars Lundgren även kallad ”Lunkan” har lirat på heltid sen 80-talet i olika band. Nu är det dock  Perikles som gäller.
– Han har under åren också utvecklat sin låtskrivare-ådra och har idag många fina och bra låtar i sin garderob. Han står givetvis bakom många av Perikles låtar. Den mest streamade är “Finns det någon annan nu” med Perikles, med över 3 miljoner streams, säger Bosse Nilsson.

Ungefär lika länge har Bosse Nilsson arbetat med musik. Låtskrivande och musikproduktion har delat tid med Prebens Pågar. Hans “1 2 3 gånger om” med Titanix  ligger på över 4 200 000 streams.
– Med Southern Brothers är det annorlunda. När jag och Lunkan skriver låtar och producerar musik tillsammans, så är det enbart till oss själva och inte till någon annan.

Debutsingel “Are You Ready” låter ovanligt tungt och rockigt för att komma från de båda musikveteranerna.
– I nuläget är det tyngsta låten av Southern Brothers. Vi har gjort några till – men vem vet vad som komma skall, avslutar Bosse Nilsson och utlovar därmed fler skivor från bandet.

Medverkar på inspelningen gör också Mattias Olsson på trummor.

Lyssna på “Are You Ready”  med Southern Brothers:

Melody Records är ett litet oberoende skivbolag i Landskrona, med professionell inspelningsstudio och verksamhet. Idag ger bolaget ut cirka 40 skivor om året på egen etikett men gör även inspelningar, mixning, mastering till andra bolag och privatpersoner.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser