Oavgjort för BoIS i premiären

Äntligen har Söderettan dragit igång. BoIS mötte på söndagen Oskarshamn på bortaplan. Matchen slutade 1-1 efter att William Kvist kvitterat i 88 minuten.

Det syntes tydligt att lagen inte fått spela så många träningsmatcher som man önskat. Spelet var emellanåt slarvigt och skärpan i avsluten var dåliga för båda lagen.

Oskarshamn började bäst och hade också en bra chans redan efter fyra minuter men Carl Lindell visade direkt att han är en bra målvakt.
Halvvägs in i halvleken hade BoIS ett bra läge efter att Oskarshamns målvakt varit ute på vift men lobben gick utanför. BoIS tog över allt mer av spelet och fem minuter senare hade Robin Hofsö ett skapligt skott som dock smet ett par decimeter utanför.

I andra halvlek var det åter Oskarshamn som hade det mesta av spelet. De var också mycket nära att göra 1-0 efter sin tionde hörna men bollen ville inte in trots ett flertal chanser.

Länge såg matchen ut att sluta 0-0 men med tio minuter kvar av ordinarie matchtid dundrade Filip Jägerbrink in 1-0 till hemmalaget. Ett inte helt orättvist mål. Och många trodde nog att BoIS skulle åka på den första förlusten i seriespel sedan den 24 juni ifjol men William Kvist ville annorlunda. Med en känslig vänsterfot smekte han upp bollen i det bortre krysset i minut 88.

I slutminuterna hade BoIS mer av spelet men någon riktigt het chans till ett segermål kom aldrig.

BoIS tränare Billy Magnusson är nöjd med poängen.
– Rent spontant så känns det bra med en poäng. Vi gör en ok första halvlek och en sämre andra, säger tränaren direkt efter matchen.
– Man ser tydligt hur viktigt det är med träningsmatcher just innan premiären. Det syns framför allt i timingen.

Hela laget får godkänt för sina insatser men två av spelarna lyfter Billy Magnusson fram.
– Först och främst så är det skönt att se att Calle Lindell är så trygg i målet som han är. Sedan gör Patrick Nwadike en bra match på sin högerback, berömmer Billy Magnusson
– Sen måste jag ju avsluta med att lyfta fram William Kvists kyla när han iskallt gör 1-1. Det målet är oerhört viktigt. Målet betyder att vi får med oss en poäng i en svår bortamatch mot ett lag som jag tror kommer att ligga på den övre halvan av tabeller. Precis som vi.

Till arkivet