Lägg ett bud – stöd Landskrona Direkt!

Idag, måndagen, den 8 juni kan du träffa Kary Persson och Håkan Karlsson från Landskrona Direkt på Skånes Auktionsverk. - Vi är på plats och berättar vad vi vet om de olika verken som skänkts till vår stödauktion. Vi är på plats 13-19. Välkomna!, hälsar Håkan Karlsson.
Idag, måndagen, den 8 juni kan du träffa Kary Persson och Håkan Karlsson från Landskrona Direkt på Skånes Auktionsverk.
– Vi är på plats och berättar vad vi vet om de olika verken som skänkts till vår stödauktion. Öppettiderna är 13-19. Välkomna!, hälsar Håkan Karlsson.

Idag är ingen vanlig dag. Det är dan före stödauktionsdagen. Landskrona Direkt finns på plats på Skånes Auktionsverk under hela dagens visning. Någon nyhetsrapportering hinns av förklarlig skäl därför inte med idag. 

Skånes Auktionsverk inleder tisdagens onlineauktion med 90 rop där intäkterna går till Landskrona Direkt – ortens tidning på nätet.
Detta för att nättidningen ska kunna fortsätta verka och leverera lokala nyheter. Bland de donerade objekten finns bland annat fotokonst med namn som Christer Strömholm, Örjan Kristenson, Thomas H Johnsson, Thor-Björn Johansson och Jean Hermanson. Vidare finns det konstverk av skivaktuella Petra Marklund samt av en av världens bästa äggtemperamålare, skotten som ständigt gör succé i Storbritannien, Borstahusbon, Colin Fraser.  Även ett verk av  britten med Landskronaanknytning, jeanskonstnären Ian Berry finns med. Tänk att hans prisbild i det närmaste bytes från kronor till pund i och med flytten till London.
Något som borde hamna i Landskrona stads samlingar är det svenska verk som fanns representerat på höstsalongen, Salon d’automne,  i Paris 2018. Jonni Ekdahls fenomenalt surrealistiska Woody Talks To The Crowed är inte enbart ett stödköp, det är internationellt antaget och erkänt verk. 

Lägg ett bud – stöd Landskrona Direkt!

Gå in redan idag och registrera dig. Du hittar auktionen på www.skanesauktionsverk.se

DELA!
Naturligtvis blir vi också jätteglada om du berättar för dina vänner om auktionen. 

 

Till arkivet