Annons

Möt Direkten på auktionsverket

Kary Persson och Håkan Karlsson gästade Skånes Auktionsverk på fredagen. På måndag kan du träffa de båda och se alla de verks som skänkts och som ska auktioneras ut på tisdag.

Landskrona Direkt har som tradition att skriva om Skånes Auktionsverks onlineauktioner. Så gör vi också inför tisdagens auktion. Att den inleds med 90 rop där intäkterna oavkortat går till just Landskrona Direkts överlevnad gör att det känns speciellt. Men efter de första 90 ropen fortsätter auktionen med ytterligare 620 objekt.

Annons
 

Det är flera tunga namn i fotobranschen som ingår i stödauktionen för Landskrona Direkt så som Christer Strömholm, Örjan Kristenson Thomas H Johnsson och Jean Hermanson. Men de är inte ensamma.
– Det är kul att se att vi fått in ett foto av Thomas Ruff och ett av Mike Kelly. De är väldigt stora internationellt, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk och hoppas på ett trendbrott i och med tisdagens auktion.
– Sverige ligger lite efter utlandet när det gäller foto på auktion. Därför hoppas vi nu att denna auktion kan vara ett steg i rätt riktning. Var passar det bättre med ett trendbrott än just i fotostaden Landskrona, frågar sig Joakim Karlsson retoriskt.

Som vanligt finns det en hel del designmöbler att lägga bud på.
– Där är en del från Svensk Tenn som är spännande. Objekten har en stilart, Sweden Grace, från typ 1940-talet. Svensk design erövrade världen på den tiden. Efter det kom danskarna med sina designikoner. Allt detta är tidlöst, säger Joakim Karlsson.

Det finns även en del glitter och guld att bjuda på. Ett av onlineauktionens toppobjekt är en vitguldsring med en briljantslipad diamant på 1,20 ct.

I och med att onlineauktionen inleds med en stödauktion för Landskrona Direkt så kommer Håkan Karlsson och Kary Persson från nättidningen att finnas på plats på måndagens visning för att prata om verken som skänkts av konstnärer, konsthandlare, gallerister och inte minst läsare. Visningen, som äger rum på Ringvägen 48 i Landskrona, är mellan klockan 13 och 19. Onlineauktionen startar på tisdagen klockan 18.00. Men det går redan nu att lägga bud på www.skanesauktionsverk.se.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser