Från Landskronablues till svenskt blått

Thomas H Johnssons har koll på Direktens frys. - Har ni några glassbåtar idag?
Thomas H Johnsson har koll på Direktens frys.
– Har ni några glassbåtar idag?

Thomas H Johnsson bor sedan fem år tillbaka mitt ute på den skånska landsbygden. Fotografen har emellertid en del ärenden till barndomsstaden och besöker då och då även redaktionen för Landskrona Direkt.
– Det är en självklarhet för mig att stödja Direkten med en print till deras stödauktion. Stan skulle bli märkligt tyst utan deras rapportering, säger han.

Thomas H Johnsson har sedan flytten från Landskrona rest genom landet för att undersöka det anonyma Sverige. Det hela har resulterat i sviten ”Swedish Blue I” som just nu visas på Arbetets museum i Norrköping.
– Printen är från min pågående utställning. Dock är denna oramad. Och jag vill att, eventuell köpare, noterar att det är stränga direktiv på hur den ska ramas, säger Thomas H Johnsson.

– Det krävdes att Tony Kristensson på Breadfields ramverkstad i Malmö plockade fram tjugo olika ramar innan jag var nöjd med utställningsramarna. De är som en del av konstverket. Jag förmedlar gärna kontakten med Tony till köparen, avslutar Thomas H Johnsson.

Om Fotografen
Thomas H Johnsson (f. 1972, Landskrona, Sverige) är en fotokonstnär som har ställt ut nationellt och internationellt. Han skriver om kultur i dagspress. Och var konstnärlig ledare för Landskrona Foto Festival från start till och med 2015. Thomas H Johnsson gett ut fem böcker och är aktuell med en bok om Swedish Blue till hösten. Han har belönats med flera utmärkelser och 2018 mottog han KW Gullers-priset ”för förtjänstfulla insatser på det dokumentära fotografiets område” av Nordiska museet i Stockholm.

Thomas H Johnsson har rest genom landet med sin Hasselbladskamera och gestaltat ett Sverige i radioskugga. Foto: Thomas H Johnsson.
Klicka här för att se printen han lagt till auktionen. 
Till arkivet