Annons

Vågbrytande idé gick till final

Gymnasisterna från Landskrona längst ner till höger frågas ut av Draknästet.

Vi noterar att tredjeårsgymnasisterna Ahmed Mounadel Haseb och Nabil Ashraf från klass NA17 på Öresundsgymnasiet nyligen deltog i finalen för Innocarnival. En tävling där ungas idéer för framtiden ställs mot varandra.

Annons
 

Via videokonferensprogrammet Zoom fick årets finalister presentera sina innovationer för en jury. Landskronateamet som även haft med Duaa Hussein Chickhewer i framtagandet av NRGY Wave – tänker sig att kombinera vågbrytare med generatorer.
– Vår innovation kan fungera dag och natt, nästan hela året runt och kan placeras runt hamnar i hela världen, förklarade man sitt koncept och ansåg det därmed också vara nytänkande.

Fanns det då inget på minussida med idén?
– Det skulle vara att alla länder inte har någon kust.

– Tyvärr för killarna så kom de inte på medaljplats men trots hamnade dom bland de tio bästa. De gjorde bra ifrån sig på redovisningen där de frågades ut av Draknästet, säger Karin Warlin, stolt lärare.

Sammanlagt deltog fem grupper från Landskrona vilka samtliga läser kurserna Nk2 och Hållbart samhällsbyggande.
Innan finalen hade dessutom Nabil berättat om tävlingen, om den blivande studenten och om svenska gymnasiet, för medlemmar i den internationella miljöorganisationen CEI, Caretakers of the environment. Även detta skedde via Zoom och deltagarna kom då från USA, Indonesien, Holland och Sverige, avslutar Karin Warlin.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser