Annons
Fredagen den 21:e januari
2.2°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Glasmästare och frisör årets företagare

Sofie Björklund och Per “Pelle” Rosengren fick utmärkelser för Årets Unga Företagare 2019 och Årets Företagare 2019 vid en ceremoni på Erikstorp.

Under bar himmel på Erikstorp presenterade Företagarna Landskrona Årets Företagare 2019 på tisdagen. Dessutom utsågs Årets Unga Företagare för första gången. De som fick utmärkelserna var Per ”Pelle” Rosengren som driver Svanholms Glas samt Sofie Björklund som driver Salong Stadskajen.

Annons
 

Ceremonin inleddes med tal av Företagarna Landskronas ordförande Ina Zachhau och efter henne talade Företagarnas regionchef Magnus N:son Engelbäck. Innan utmärkelserna delades ut berättade även Landskrona stads näringslivschef Anna Classon om den annorlunda våren.

Därefter lästes följande motivering upp för Sofie Björklund.
– Redan som 12-åring har hon befunnit sig i frisörbranschen. Då som allt-i allo på salongen där hon fick plocka fram, diska skålar och koka kaffe. 2016 tog hon sitt gesällbrev och samma år startade hon sitt företag och öppnade egen salong.

Tre år senare, strax före sin 25-årsdag, hade hon även lyckats att ta sitt Mästarbrev. Hon besitter en stor kunskap inom frisöryrket och har ett stort intresse och kunnande inom hårfärgning. Nya tekniker och trender kommer hela tiden och hon är väl uppdaterad.

Tack vare marknadsföring i sociala medier och Instagram konton hittar kunder från andra delar av Skåne till henne vilket också sätter Landskrona på kartan.

Hon har ett stort driv och engagemang och ser framför sig att inom kort anställa och fortsätta att utveckla både salongen och sig själv. Hon har vid flera tillfällen varit inbjuden till Fashion Week i Stockholm. Årets Unga Företagare i Landskrona 2019 är hårfrisören Sofie Björklund, Salong Stadskajen.

Sofie Björklund förklarar sin framgång.
– Eftersom jag är helt själv så har jag kunnat fokusera på mina kunder. Jag har bara en kund åt gången och trots corona så har jag inte tappat en enda kund, säger hon.

“Pelle” prisades
Efter att applåderna tystnat var det dags för motiveringen till Per ”Pelle” Rosengren.
– Företaget etablerades 1918 och 1980 började Årets Företagare där som lärling. Läromästaren närmade sig redan då pension, men fick en nytändning när den unga lärlingen kom och de jobbade sida vid sida i många år.

Det var sedan glasklart att Årets Företagare skulle ta över och driva företaget vidare. Här kan man allt om att byta glasrutor och att sätta in nya fönster. Att ena stunden byta en bilruta för att sedan rama in en vacker tavla ingår i yrket. Även om hantverket i grunden är det samma så sker regelbundet förkovran genom uppdaterande utbildningar.

Sedan 1953 har företaget legat på samma plats men nu finns planer på att flytta till nya lokaler med mer utrymme så att verksamheten kan utökas. Kunderna är både privatpersoner och företag i Landskrona och kringliggande städer. Alla känner igen de röda och gula bilarna när han kommer farande på väg till nästa uppdrag. En bonus i yrket är alla människor som han dagligen träffar och som berikar vardagen.

Årets Företagare 2019 är Per Rosengren, Svanholms Glas i Landskrona AB.

“Pelle” är stolt över utmärkelsen och ser fram emot en spännande tid.
– Det är klart att man blir glad när man får en sådan utmärkelse. Den är ett bevis på att man gör ett gott jobb, säger han.
Beträffande den stundande flytten från de gamla lokalerna så är frågetecknen flera.
– Jag får se när flytten blir av. Och vart den går. Jag håller just nu på att diskutera med kommunen. Hur det blir får vi se, säger han.

Pelle Rosengren är en välkänd profil i Landskrona. Här styr han  med millimeterprecision det 220 kilo tunga skyltfönstret på plats.

En kommentar till "Glasmästare och frisör årets företagare"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Snopet när Årets Unga Företagare i Skåne skulle överraskas

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser