Omstridd kyrkoherde slutar

Kyrkoherde Annarella Hagenfeldt har lämnat byggnaden. Foto: från Wikipedia.

I ett kortfattat pressmeddelande på måndagen skriver Häljarps församling att kyrkoherde Annarella Hagenfeldt har slutat sin tjänst.

Kyrkoherden i Häljarps församling, Annarella Hagenfeldt har slutat sin tjänst. Sista dag för anställningen var 31 maj.
– Jag förstår att kyrkoherden väljer att lämna. Kyrkorådet kommer att börja arbeta med att söka en ny kyrkoherde, det är en process som vi hoppas är färdig senare under hösten, säger kyrkorådets ordförande Margaretha Westman i pressmeddelandet.

Det var HD och Sydsvenskan som var först med att avslöja flera märkliga turer kring kyrkoherden i Häljarps församling, Annarella Hagenfeldt. Tidningen påvisade bland att hon använt församlingens kontokort för privata inköp. Detta ledde i sin tur till att kyrkorådet stängde av sin kyrkoherde och en revision påkallades. Domkapitlet i Lunds stift har också inlett en granskning av fallet.

Landskrona Direkt har sökt kyrkorådets ordförande Margaretha Westman för en kommentar.

Till arkivet