Karnevalen flyttas till hösten

Det står tidigare klart att det inte blir någon karneval i sommar. Landskrona stad och eventbyrån Creandia har istället gemensamt kommit överens om att senarelägga festen till i höst. Ett tilltänkt datum är den 29-31 oktober. Frågan är hur mycket karneval det blir.

Tanken är att Landskronakarnevalen ska bjuda på artistframträdanden, men evenemanget kommer förmodligen att utföras på ett annat sätt än vanligt. Det meddelar Landskrona stad i ett pressmeddelande.
– Vi kommer så långt det går, tillsammans med Creandia, att försöka skapa en folkfest i Landskrona under hösten, men naturligtvis kommer vi samtidigt att följa regeringens och Folkhälsomyndighetens beslut och rekommendationer som gäller allmänna sammankomster, skriver Christian Dahl, chef för kulturförvaltningen i Landskrona stad.

Creandia tittar tillsammans med Landskrona stad på olika scenarion som kan påverka Landskronakarnevalen. Man kan genomföra en karneval utifrån de begränsningar som råder i dag, men kan också skala upp evenemanget om det sker lättnader i regeringens beslut om hur många som får samlas vid offentliga tillställningar.
– Tanken är att jobba med flera separata festivalområden, likt andra planerade höstevenemang. Det kan också bli aktuellt med flera framträdanden av samma artist, men vid olika tidpunkter, fortsätter Christian Dahl.

Pressmeddelandet avslutas med att man ska kontakta Christian Dahl om man har frågor. Och det har Landskrona Direkt. Det är dock ingen som svarar när vi ringer.

Vi har tidigare även försökt nå företrädare för Creandia vid ett flertal tillfällen utan att få någon återkoppling.

Till arkivet