Annons

Jonas Bergh har fortsatt vidare bort…

I samband med att Söndagar gavs ut 2013 gjordes också en utomhusutställning med texter av Jonas Bergh och foto av Thomas H Johnsson.

Jonas Bergh, har fortsatt vidare bort.
I tisdags nåddes vi av det ytterst ledsamma beskedet att författaren Jonas Bergh, bördig från Landskrona men sedan flera år tillbaka bosatt på Limhamn, är död.

Annons
 

Jonas Bergh skulle fyllt 51 år  i sommar. Han lämnar bland annat två döttrar och en stor skara  nära och kära efter sig. Sjutton böcker blev det sammanlagt för den stilsäkra författaren som med ett stort hjärta för hemstaden och Landskrona BoIS försåg oss med så angelägna berättelser.

2013 gavs På väg till Charlotta Anderson (Waterglobe Productions) ut. Den var den sista delen i den så kallade Landskronatrilogin, tre fristående romaner om människor från staden.
Gemensamt för böckerna och dess persongalleri var att vi fick stifta bekantskap med Landskronabor i utkanten av samhället, lite där Jonas Bergh tycktes trivas. Först ut i trilogin var Och fortsätta vidare bort som kom på W&W redan 2004. Året därpå gavs sedan En sång för Sonny och Karola ut på samma förlag.

Hans fyra böcker med fotografen Thomas H Johnsson är liksom en självklar fortsättning på det ingångna Landskronatemat. Få har spelat bättre blues. Just musiktexter har han skrivit betydligt fler än böcker.

En personlig röst har tystnat och vi kommer sannerligen att sakna hans besök på redaktionen och bland bokstäverna.

Jonas Bergh såg till att titta förbi på redaktionen när han hade en ny bok att berätta om. Bakom honom tittar den danske poeten Dan Turell fram – en inspiratör för Jonas Bergh.

I sin älskade koloni på Citadellet 2007.

Så enkelt i solen, tidigt 2000-tal, ett av många besök i stadens bokhandel.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser