Kreativa spår överallt

Sandra Nilssons detaljrika och fantasifulla tuschteckning är elegant inramad och finns med på stödauktionen för Landskrona Direkt den 9 juni på Skånes Auktionskammare. Buda redan nu på den här >>

Det kreativa samboparet Niklas Lövgren och Sandra Nilsson flyttade till Landskrona för fem år sedan. Sedan dess har man kunnat se deras konst i form av fotografi och tuschteckningar på såväl biblioteket som på stadens gallerier. När Landskrona Direkt kontaktade konstnärerna och hörde om det kunde bidra till stödauktionen för tidningen, tvekade de inte en sekund.

– Det är tråkigt att höra att det går knackigt för er. Det är väl typiskt. Allt vettigt går på knäna, all skit frodas. Roligt, dock, med auktionen. Jag och Sandra är på, sa Niklas Lövgren utan betänketid.

När Niklas Lövgren inte smyger runt i hamnar och på industri- och spårområde och fotograferar så är han redaktör för 482 MHz, en musikblogg, ett fanzine, en sida. Om musik. Fotografi, musik och skrivande är Niklas Lövgrens passioner och om han inte kombinera detta vore det rent syndigt. Hans bilder är lika nyskapande som den alternativa musik han lyssnar till.

Hans auktionsbild ”Brus” är fotograferad vid centralstationen i Lund.
– Där har jag hängt mycket. Tog examen i fjol, en magister i översättning, säger han.

När Landskrona konsthall 2017 bjöd in till en öppen kreativ salong ställdes hela 215 verk av 215 Landskronabor ut.
– Ett verk stack ut över mängden. Det var Sandra Nilsson fantastiska illustration, säger Sofia Björne som samma höst gjorde en utställning med konstnären på sitt galleri.

Sandra Nilsson är illustratör, formgivare och konstnär.
– Jag ritar stort och smått, ibland väldigt smått och med mycket detaljer. Inspirerad av bland annat Per Åhlin och Edward Gorey skapar jag bilder som beskrivs som lika delar skrämmande, lustiga, varma och mystiska, har hon tidigare sagt.

Om Lennart Hellsing levt och behövt en ny illustratör till sina barnböcker hade ingen varit lämpligare än Sandra Nilsson.
Och bli inte förvånad om vi i framtiden får se någon av Niklas Lövgrens bilder pryda ett album av Thåström eller Pelle Ossler.

Länktips
Se mer av Sandra Nilssons konst: https://sandranilsson.se/ och Niklas Lövgrens bilder https://www.instagram.com/lovgren__/
Vill du läsa mer om Niklas Lövgrens musiksmak så gör du det lämpligast på https://482mhz.com/

Niklas Lövgrens mystiska bild från Lunds Centralstation en kulen novemberdag 2018 säljs inramad vid stödauktionen den 9 juni. Lägg ett bud på bilden >>
Till arkivet