Modern design hett på auktion

Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk visar upp exempel på modern design som går under klubban på tisdag.
Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk visar upp exempel på modern design som går under klubban på tisdag.

Det blir en av säsongens största auktioner när Skånes Auktionsverk på tisdag kör igång på tisdag. Hela 700 rop är listade i den aktuella katalogen. Precis som vanligt finns det allt mellan himmel och jord att bjuda på. Hetast är dock den moderna designen.

Med risk för att bli tjatiga så är det den moderna designen som dominerar tisdagens onlineauktion.
– Här finns att från smäckra Boomerang-stolar av Alfred Christensen till grovyxade furumöbler från 70-talet av Yngve Ekström och Sven Larsson, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.

Trenden verkar inte bara hålla i sig.
– Nej, det känns som att tidsspannet blir allt större. Innan var det 50- och 60-talsobjekt som var inne. Men idag sträcker det sig från 30- till 80-talet. Retro är helt enkelt jättehett om det sticker ut lite.

Även smyckeavdelningen är lite utöver det vanliga denna auktion.
– Här finns guldarmband och länkar, diamantringar, silver och ädelstenar, säger Joakim Karlsson och hälsar välkommen till måndagens visning som äger rum mellan klockan 13 och 19. Onlineauktionen äger rum på tisdag med start klockan 18.

Till arkivet