Annons

S vill bygga upp Slottscaféet igen

Slottscaféet och Slottsparken veckan innan branden. Nu ropar många Landskronabor på att caféet ska byggas upp igen.

Glöden hade inte falnat innan det bildades en grupp på Facebook som kallar sig ” Vi som vill att Slottscaféet byggs upp igen!”.  På bara ett par dagar har gruppen fått drygt 1200 följare.  Bakom tanken om en återuppbyggnad står även oppositionsråd Fatmir Azemi (S) som redan hunnit lägga en motion till fullmäktige i frågan.

Annons
 

Slottscaféet var mer än en restaurang och ett café anser stadens ledande socialdemokrat.
– Det har varit en samlingsplats för barnfamiljer under våren och sommaren, för våra äldre som satt där och njöt av den vackra parken med en smörgås eller en fika, säger Fatmir Azemi och blir djupt nostalgisk.

– Slottscaféet har varit ett kännetecken för Landskrona, en turistattraktion, och en oas i vår stad i anslutning till Citadellet och koloniområdena. Alla har vi många minnen, allsången, karnevalen, skolavslutningar, olika dansgrupper, förstamajfirande med mera, säger han och tillägger att byggnaden dessutom var ritad av arkitekten Jörgen Lorenzen från Landskrona.

Branden i lördags ser han som en sorgens dag för alla i Landskrona.
– Vi socialdemokrater tycker att det är viktigt att denna plats inte bara ska stå tom, utan vi vill bygga upp Slottscaféet igen. Vi vill göra detta som en satsning för Landskrona och för turismen i staden, säger han och yrkar på att fullmäktige beslutar:

  • att Landskrona stad bygger upp slottscaféet igen och möjligtvis ska vara vinterbonat för året-runt verksamhet
  • att samtidigt rusta upp Slottsparken.
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser