Annons

Framtiden oviss för Slottscaféet

Slottscaféet är ett minne blott. Men redan innan glöden slocknat börjar röster höras om en återuppbyggnad.

Polisen kommer i veckan att genomföra en teknisk undersökning av resterna efter Slottscaféet som brann ner till grunden i lördags. Samtidigt har hjulen börjat snurra på stadshuset gällande en eventuell uppbyggnad.

Annons
 

Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) är medveten om att många redan nu uttrycker en vilja att bygga upp ett nytt café på platsen.
– Det har redan lämnats ett uppdrag att titta på vad Landskrona stad ska göra på denna plats. Här ska vi fundera noga och inte förhasta oss. Caféet har inte gått att driva med lönsamhet på länge, och där ska vi inte hamna igen, säger han och berättar om sina egna minnen från platsen.
– Jag är ju ingen flitig första maj firare, så mina minnen handlar mer om fika och skolavslutningar.

Polisen efterlyser nu vittnen eller andra uppgiftslämnare som kan tipsa om vem eller vad som startade branden.
– Det kan vara någon som, utan att veta det, har sett något när de var på väg hem från stan. Eller så kan det vara någon som hört något. Vi är intresserade av allt. Om den tekniska undersökningen inte kan ge något så är chansen störst att hitta orsaken till branden genom tips, säger Åsa Emanuelsson på polisens pressinformation.
– Lättast är att tipsa genom att ringa 114 14. Man kan även tipsa via vår hemsida.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser