Annons

Gallerier i centrum har öppet i helgen

På lördag mellan klockan 10 och 16 kan du ta del av den konst som skänkts till Landskrona Direkts stödauktion.

De flesta gallerierna i centrala Landskrona håller öppet i helgen. Galleristerna hoppas nu att besökarna kommer friska och samtidigt respekterar att hålla avstånd.

Annons
 

På ArtGalley PeterPlato kan man se verk av Annika Reinhold, Elin Linde och galleristen själv, Peter Plato.
– Det ska bli kul att öppna. Jag hoppas och tror att våra besökare respekterar varandra genom att hålla avstånd, säger Peter Plato.

På Galleri Gamla Staden har man improviserat.
– Tyvärr så har vi fått ställa in K2-utställningen på grund av Corona. Men istället har vi hängt lite av varje på väggarna, hälsar Peter Backe, en av galleristerna på Galleri Gamla Staden.

Snett över gränden ligger Galleri Tapper-Popermajer vilka bjuder på ”ett överflöd av fantastisk konst som kommer att glädja ditt sinne och kanske dina väggar”.

På en annan gränd i centrum ligger nyöppnade Galleri Gamla Kyrkogatan. Där håller konstnär Susanne Wärn-Persson öppet i såväl galleri som ateljé.
– Förutom mina tavlor så kan besökaren få en inblick i hur det ser ut i mitt skapande, säger konstnären och galleristen.

Och slutligen men inte minst spännande så håller Landskrona Direkts eget Galleri Direkt öppet för att visa stora delar av den samling konst som skänkts till tidningen för att gå under klubban på Skånes Auktionsverks stödauktion den 9 juni.
– Vi är så oerhört tacksamma för allt som skänkts. Vi vill att de som inte har möjlighet att gå på auktionsverkets visning dagen innan auktionen ska få en chans att titta på vad som kommit in, säger Håkan Karlsson.
– Och precis som de andra galleristerna så följer vi folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Öppettider på gallerierna:

ArtGallery PeterPlato
Kungsgatan 22
Lördag 12-15

Galleri Gamla Staden
Norra Kyrkogränden 31
Lördag och söndag 12-16

Galleri Tapper-Popermajer
Norra Kyrkogränden 32
Lördag och söndag 12-16

Galleri Gamla Kyrkogatan
Gamla Kyrkogatan 14
Lördag och söndag 13-17

Landskrona Direkt/Galleri Direkt
Gamla Kyrkogatan 21
Lördag 10-16

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser