Annons

Skånes Matfestival flyttas till september

I fjol genomfördes Skånes Matfestival i blåst och regn på Lagunen. Folkfesten var ett faktum. I år skjuts matfestivalen fram i tid och hamnar samtidigt som fotofestivalen och platsen blir i år i Teaterparken.

Skånes Matfestival skulle ha arrangerats i Landskrona den 13–14 juni. På grund av restriktionerna för evenemang kommer festivalen att flyttas till lördagen den 19 september, och sammanfaller då med Landskrona Foto Festival. En rad evenemang har påverkats av regeringens beslut om att begränsa allmänna sammankomster till maximalt 50 deltagare. Skånes Matfestival skulle ha arrangerats i Landskrona den 13–14 juni, men nu planerar arrangörerna för en endagsfestival och ett nytt datum, lördagen den 19 september i Teaterparken i Landskrona. 

Annons
 

– Vi hoppas att restriktionerna för evenemang har ändrats i september, och att det är möjligt att arrangera den här härliga matfestivalen. Den har stor betydelse både för regionala livsmedelsproducenter och för besökare. Vi har valt att lägga matfestivalen den 19 september så att man både kan njuta av Landskrona Foto Festivals fotokonst i utomhusmiljö och matfestivalen på samma dag, säger Thorsten Karlén, evenemangsansvarig i Landskrona stad. 

– Vi håller tummarna för att evenemanget går att arrangera i september. Många producenter har sett fram emot matfestivalen och planerat för den under en längre tid. Självklart kommer vi att följa de rekommendationer som myndigheterna ger i september och anpassa evenemanget utifrån den situation som råder då. Vi vill att besökare ska känna sig trygga och kunna njuta av god mat och dryck på ett säkert sätt, säger Anders Albäck från Skånes Matfestival. 

I samband med Skånes Matfestival kommer också grill-SM att arrangeras i Landskrona. 
– SM i Landskrona kommer att locka de absolut bästa lagen i Skandinavien. Framflyttningen av evenemanget har gjort suget att tävla ännu större. Vi är väldigt nöjda med samarbetet med Skånes Matfestival och Landskrona stad. Det kommer att bli en riktig matfest, säger Ulrik Lindelöv, Swedish Barbecue Association. 

Skånes Matfestival arrangerades för första gången i Brösarp år 2014, och flyttade till Landskrona 2019. 

Landskrona Foto Festival arrangeras den 4-20 september och består till stor del av fotoutställningar i stadsmiljö. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser