Annons

Fler tåg i rusningstid

På Landskrona station i väntan på ett Öresundståg till Göteborg.

På Landskrona station i väntan på ett Öresundståg.

Från och med måndag sätter Skånetrafiken in ytterligare fyra avgångar med Öresundståg mellan Malmö och Helsingborg. Totalt blir det ytterligare 1600 sittplatser på Skånes mest trafikerade sträcka som stannar i Landskrona.

Annons
 

Från och med måndagen den 11 maj sätter Skånetrafiken in ytterligare fyra avgångar med Öresundståg mellan Malmö och Helsingborg. Det rör sig om redan tidigare planerade tåg som ska gå under morgon och eftermiddag när flest reser. Totalt blir det ytterligare 1600 sittplatser på Skånes mest trafikerade sträcka.

Flera planerade och nödvändiga banarbeten och ett minskat resande har inneburit flera anpassningar av tågtrafiken i Skåne. Bland annat är Lommabanan helt stängd för tågtrafik och arbetet med fyrspårsutbyggnaden mellan Malmö och Lund påverkar också. Ett antal tågturer är helt inställda medan andra får ny slutstation.

– Det är bra att järnvägen rustas upp och därmed blir robustare och mer driftsäker. Samtidigt innebär detta att många resenärer under en period får andra resvägar eller tvingas ta tåget vid en annan tid, säger Maria Nyman, Affärschef Tåg på Skånetrafiken.

Anpassningarna i tågtrafiken i Skåne har även lett till fler resande på vissa avgångar. Nu hoppas Skånetrafiken att det blir mer plats ombord när resenärerna får fler avgångar att välja mellan. I rusningstid går cirka sex avgångar i timmen mellan Malmö och Lund samt Malmö och Helsingborg.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser