Annons

Operastjärna sjöng för öppna fönster och balkonger

Rickard Söderberg njöt av den ljuvliga eftermiddagen på Solbacken.

Solbacken flödade i…. ja just det, sol, när Malmö Opera och den välkände operasångaren Rickard Söderberg på torsdagseftermiddagen bjöd på ett halvtimmes långt allsångsprogram på gården till äldreboendet.

Annons
 

– Vad händer här? Är det inte han!?, sa en kvinna och pekade häpet mot Rickard Söderberg.
– Jag skulle hämta pappa, sa hon som hamnat mitt i Malmö Operas annorlunda vårturné.

Det var feelgood på högsta nivå från första stund och trots att sångarna klämde ifrån tårna med ”Malmö. Malmö. Nu fyller vi världen med sång”, så var mungiporna på alla närvarande Landskroniter uppe i öronhöjd.

Inledningsvis rullades det på axlar och vinkades från såväl artister som publik innan Rickard Söderberg tillsammans med Kristine Nowlain, Katarina Lundborg och Caspar Engdahl stämde upp i ”Edelweiss, Edelweiss”.  
Och visst spred gårdsspelningen både livskraft och vardagsglädje i coronatid. Hanna Hajslund Hansen på violin, John Löfgren på cello och Johan Bergman på piano bidrog till den perfekta ljudbilden.
– När publiken inte kan komma till oss så är detta ett fantastiskt sätt för oss att få komma och sprida glädje hos de isolerade, menade Rickard Söderberg.
– Det gäller att hitta nya vägar, poängterade han.

Och vid tredje låten, Fritjof och Carmencita, var det allsång på riktigt.
– Har alla fått ett sånghäfte?, undrade operastjärnan.
– Dessa kan vi utan till, hördes från en äldre herre som njöt av sången och stunden.

Och det dansades och sjöngs allsång allt medan taktfasta applåder hördes från balkonger och fönster.
– Alla kan dansa. Om inte annat så inombords, ansåg Rickard Söderberg och tog en svängom själv samtidigt som han filmade sig med mobilen.

Med just mobilen i högsta hugg direktsände kommunikatör  Johan Alsén allsångsprogrammet via stadens Facebook-sida.
– Vi är jättenöjda med att kunna sända och det gick bra. Det var väldigt bra respons och många tittare, säger han som nådde 3600 tittare under det halvtimmes långa programmet. 

Alla log. De boende på Solbacken, personalen, de nyfikna på utsidan, operans crew, alla musiker och inte minst stjärnan själv.
– Fick den vackraste blombuketten nånsin efter dagens sång utanför ett äldreboende i Landskrona. TACK, skrev Rickard Söderberg på sitt instagramkonto och lovade att hänga den fantastiska blomsterkreationen i form av ett fredsmärke på Malmö Opera.

Några boende hade tagit sig ner på gården men flertalet fanns på balkongerna och fönsterna när Rickard Söderberg och Co ställde till med allsång på Solbackens innergård.

Lite uppmjukningsövningar innan allsången tog vid.

Rickard Söderberg filmade lite med mobilen medan han sjöng, “Vill ni se en stjärna”.

Felicia Pålsson, studerar till Eventkoordinator på Yrkeshögskolan i Landskrona. Nu gör hon sin praktik på kulturförvaltningen och har inriktning mot event för äldre.
– Vi har verkligen fått tänka till och ställa om nu i dessa tider, säger hon och trivs som fisken i vattnet på sin praktikplats. Här överlämnar hon “finaste blomsterbuketten” till Rickard Söderberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser