Annons

Operastjärnan Rickard Söderberg sjunger för äldre

Rickard Söderberg kommer till Landskrona på torsdag.
Foto: Erik Lundback

Malmö Opera och Rickard Söderberg har gett sig ut på en annorlunda vårturné för att sprida glädje bland äldre. Landskrona är första och enda turnéstopp i nordvästra Skåne.
Med en liten ensemble besöker Rickard Söderberg och Malmö Opera en handfull lyckligt lottade äldreboenden runt om i Skåne för att sprida livskraft och vardagsglädje i coronatider med hjälp av gårdsspelningar. 

Annons
 

–  Rickard har på egen begäran velat komma till Landskrona för att stötta och sprida glädje till stadens seniorer, vilket vi är mycket glada för, säger Christian Dahl, förvaltningschef på kulturförvaltningen i Landskrona stad.

Vid tidigare gårdsspelningar har de boende kunnat sjunga med i sånger som ”Sånt är livet”, ”Fritiof och Carmencita” och ”Vill ni se en stjärna”.
– Jag vet inget som skänker sådan glädje, tröst och livskraft som att sjunga tillsammans. Och i tider som dessa är det precis vad vi behöver, säger Rickard Söderberg.

För att fler ska kunna ta del av Rickard Söderbergs skönsång kommer Landskrona stad att livesända från stadens Facebook-konto. Det utvalda äldreboendet hålls hemligt för att minska risken för folksamling.

Rickard Söderberg är en folkkär operasångare, debattör och TV-profil som gjort sig känd under namnet Gaytenor. Malmö Opera har precis som Landskrona teater fått ställa om under våren och hitta på nya sätt att nå ut till sin publik. Äldreboendeturnén har blivit ett mycket uppskattat inslag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser