Fortsatt stålbad för BoIS

Billy Magnusson och Max Mölder har gjort allt för att BoIS ska ta sig till Superettan nästa år. Foto: Nisse Nilsson
Billy Magnusson håller tillsammans med Max Mölder killarna i BoIS a-trupp i form. Allt för att de ska vara redo när Söderettan väl drar igång.
Foto: Nisse Nilsson

2020 kommer att gå till historien som året då Coronaviruset förändrade en hel värld. I stort som smått har viruset gjort att vardagen för alla ser annorlunda ut. Det mesta sitter på minuskontot. Men allt är inte av ondo. Det intygar BoIS ordförande Urban Jansson som stolt konstaterar att föreningen nu har fler medlemmar än någonsin.

– Jag är både stolt och tacksam. Att vi nu för första gången, mig veterligen, har över 1000 medlemmar är stort. Det visar att Landskronaborna står upp när det är stramt. Man stöttar det lokala. Att vara medlem i BoIS idag är något som många är stolta över, säger ordföranden.
– Att våra sponsorer visar sin mycket goda vilja är ju naturligtvis avgörande. Men medlemskapet är på något vis ännu större. Medlemmar är ju själen i en förening. Det rör sig om direkta hjärtepengar.

Premiären framflyttad
På tisdagen tog Svenska Fotbollförbundet beslut att skuta fram premiärerna av Allsvenskan och Superettan. Och detta är något som Söderettan hänger på.
– Vi lyssnar lika mycket på Folkhälsoinstitutet som Fotbollförbundet och naturligtvis följer vi alla riktlinjer, säger Urban Jansson.

Utökad permittering
Sedan tidigare är alla avlönade i föreningen permitterade till 40 procent. Något som nu kommer att utökas.
– Från och med maj månad kommer vi att utöka permitteringen till 60 procent. Vi måste hålla igen allt vi kan. Det är ju inte ens säkert att vi kommer igång i juni, säger Urban Jansson som dock lovar att det kommer ljusare tider.
– Har vi nu gått genom det stålbad som vi befunnit oss i de senaste åren så ska inte något litet virus fälla avgörande. Att stänga ner helt är inget alternativ, säger ordföranden.
– Vi kommer att fortsätta att göra allt vi kan för att hålla igång verksamheten så att vi har farten uppe när allt rullar på igen. Vi hoppas nu bara att den dagen inte är för långt bort.

BoIS sjukgymnast Tomas Mårtensson drillar BoIS A-trupp. Foto: Nisse Nilsson
Till arkivet