Annons

Erfaren räddningschef ska hjälpa till i hela landet

André Bengtsson på Räddningstjänsten i Landskrona kommer att hjälpa till nationellt vid stora olyckor.

Efter lärdomarna från de stora skogsbränderna har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, beslutat att anställa duktiga och erfarna räddningsledare på deltid jämte deras ordinarie tjänster ute i räddningstjänstsverige. De ska vara en förstärkningsresurs nationellt som ska kunna stötta upp vid stora komplicerade olyckor. En som fått en sådan tjänst är Andre Bengtsson, operativ chef på räddningstjänsten i Landskrona.

Annons
 

Han är en av dessa nyckelpersoner och nationella räddningsledare som ska kunna stärka upp räddningsledarskapet i Sverige vid stora och komplicerade olyckor med kort varsel.
– Jag har en liknande roll i Skåne. Jag hoppas nu kunna bidra med min kunskap och min erfarenhet i hela landet, säger André Bengtsson till Landskrona Direkt.

Eva Lövbom är räddningschef i Landskrona och Svalöv, tillika chef för samhällsskydd och trygghet i Landskrona stad och hon lyckönskar André Bengtsson.
– Jag är oerhört stolt över att ha en anställd med denna gedigna kompetens som innebär att han kan rycka ut i hela landet. Han kommer genomgå en utbildning för uppdraget som dessutom kommer Landskrona till gagn, säger hon.

André Bengtsson är en aning blyg när Landskrona Direkt når honom. Men hans entusiasm lyser genom.
– Jag har ju alltid varit intresserad av insatsledning så det är ett spännande uppdrag jag nu fått.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser