Annons

Digitala kulturupplevelser samlas på Landskrona play

Jazzcafé och SoulTime sänds från Landskrona teater nu i vår. Dock utan publik. På onsdag i en livestream från teatern ser vi ett gäng rutinerade musiker och gäster, och även två blivande stjärnor från Landskrona spela på SoulTime.  Musiker: Patrick Ölander Ohlson, kapellmästare och gitarr, Anna Persson, sång och keyboard, Maciej Szymczynski, bas, Zoltan Csörsz, trummor, Kalle Norrestam, orgel och sång.
Gästartister: Lars ”Lunkan” Lundgren och kvällens rookies Madeleine Darwiche och Rebecca Björklund.

Just nu planeras det för många digitala upplevelser i Landskrona. Därför har kulturförvaltningen i Landskrona skapat en ny webbplats, Landskrona play, för att samla alla höjdpunkter under ett tak. 

Annons
 

Många är de evenemang som har ställts in den senaste månaden. Samtidigt har flera nya digitala kulturupplevelser startat upp. Detta vill Landskrona stad ta fasta på med nya sidan landskrona.se/play. Här kommer det finnas allt från konserter till guidade museivisningar.

Den 29 april klockan 19 är fokuset totalt lokalt när det populära konsertkonceptet SoulTime direktsänds från Landskrona teater på Landskrona teaters Facebooksida.
– För första gången kan du uppleva ett SoulTime var du än är. På det här sättet kan vi fortsätta nå och interagera med vår publik. I vanliga fall drar SoulTime fulla hus i teaterrestaurangen och stämningen är varm och samspelet mellan musikerna och publiken känns nära. Vi vill komma åt jam-känslan och interaktionen men på ett nytt vis, säger Thomas Jönsson, programansvarig på Landskrona stad.

En pusselbit för att möta publiken är att det redan nu öppnats upp för att inkomma med önskelåtar via evenemanget på Landskrona teaters Facebooksida. 

I tisdags den 21 april livesändes en konsert med bandet Tarabband från Landskrona teater. Runt 2000 personer från 14 olika länder såg sändningen och flödet fylldes av fina kommentarer från bland annat Brasilien, Irak och Storbritannien. 
– Med tanke på omständigheterna, där vi fått ställa in vårens ordinarie program på teatern var det väldigt glädjande att läsa kommentarer från publiken och förstå hur viktig denna konsert var för dem, säger Thomas Jönsson.

Den närmsta månaden kommer det fler digitala kulturupplevelser, som digital Valborg den 30 april och livesändning av jazzcafé från Landskrona teater den 13 maj.

På just Landskrona teater har på sistone också ett par videos spelats in. Vi har tidigare berättat om inspelningen av den rockande läkaren Henrik Widegrens “I Am Corona”.
I september släpper Thomas Andersson Wij  en ny platta som ska heta ”Högre än händerna når” men redan har låtskrivaren och sångaren hunnit gästa Landskrona teater och spelat in en ny video även han. 
Du ser resultaten här nedan.

 

Onsdagens SoulTime ser du live på https://www.facebook.com/LandskronaTeater/

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser