Annons

Lokal konst på auktion

Joakim Karlsson visar upp en tavla av Hjalmar Lindblom föreställande den gamla venbåten lade till med Sofia Albertina kyrka i bakgrunden. Tavlan är ett av flera verk med motiv från staden.

På tisdag är det dags för en ny onlineauktion på Skånes Auktionsverk. Som alltid finns det allt mellan himmel och jord att buda på. Det som kanske sticker ut är att det finns en del lokal konst som kommer att gå under klubban. Den fritidsintresserade bör också ta sig en till i den aktuella katalogen.

Annons
 

Beträffande den lokala konsten så ropas tavlor med motiv från Landskrona och Borstahusen av Hjalmar Lindblom och Gunnar John ut. Kai Glans är även han en landskronakonstnär som är representerad med en målning och en relief.
– Verken av Hjalmar Lindblom och Gunnar John är av klassiskt snitt medan Kai Glans är mer modern och minimalistisk. Det är dock kul att ha så mycket lokalt, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.

De som har jakt och fiske som fritidssysselsättning bör också vara vakna på tisdag.
– Det som verkligen sticker ut är att vi har ett par riktigt fina kikarsikten till de som jagar. De är av mycket hög klass, säger Joakim Karlsson.
– Vi har även två fiskerullar, två Ambassadeur, av hög klass.

Precis som alltid så bjuds det alltså på en auktion med en blandning av kvalitetsobjekt och vardagsföremål. Vill du kolla in objekten så är det visning på måndag mellan klockan 13 0ch 19. Onlineauktionen äger rum på tisdag med start klockan 18.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser