Annons

Klart med utspring för studentfirare

ARKIVFOTO. Det blir inget utspring från rådhustrappan i år. Utspringet är flyttat till Öresundsgymnasiet.

Vi har tidigare skrivit om att elever som tar studenten den 12 juni oroat sig för att coronakrisen ska lägga sordin på firandet och att det inte blir något utspring på rådhustrappan. Nu har dock de ansvariga på utbildningsförvaltningen hittat en lösning som man hoppas kan tillfredsställa såväl elever som anhöriga. Förutsättningen är dock att det inte kommer nya direktiv från Folkhälsomyndigheten.

Annons
 

Om inte läget förändras till det värre så kommer eleverna på Öresundsgymnasiet som tar studenten i juni att få sitt utspring. Det är dock förlagt till skolan. Dessa planer har funnits en tid men nu har man hittat en helhetslösning som gör att man bestämt sig.
– Eleverna kommer först att fira inne i skolan och sedan springa ut på skoltrappan, säger Erik Åström, verksamhetschef för gymnasieskolan i Landskrona.

Det får dock inte vistas fler än 50 personer framför utspringet och nu har utbildningsförvaltningen tittat på en lösning.
– Varje elev får utse ett visst antal anhöriga. Dessa kommer att få ta plats i ett inhägnat område framför trappan när det är dags för utspring. Och efter hand som klasserna sprungit ut så får de anhöriga lämna det avgränsade området för att ge plats åt nya. På så vis kan alla anhöriga fira tillsammans med sina egna nära och kära, informerar Erik Åström.
– Det känns skönt att vi nu är klara med detta. Nu håller vi bara tummarna för att det inte kommer nya restriktioner.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser