Annons

Stadens samtliga gymnasieprogram flyttar till Dammhagskolan

Erik Åström är är verksamhetschef för gymnasieskolan i Landskrona och han ser fram emot att skapa en mer attraktiv gymnasieskola i Landskrona genom att samla alla program till en och samma plats, på nuvarande Dammhagskolan.

I och med att Dammhagskolan flyttar sin grundskoleverksamhet till Seminarieskolan öppnas nu möjligheter att samla hela stadens gymnasieskola på en och samma plats. Totalt rör det sig om nio olika program. Tanken är att alla gymnasieutbildningar i Landskrona ska ske på nuvarande  Dammhagskolan och Öresundsgymnasiet. Redan till höstterminen kan de första utbildningarna vara på plats.

Annons
 

De första nya att flytta in är det Individuella programmet.
– Det är våra introduktionskurser. De kräver klassrum och de finns redan, säger Erik Åström, verksamhetschef för gymnasieskolan i Landskrona.
– Sedan hoppas vi att de som studerar på Vårdlinjen och Barn- och Fritidslinjen kan flytta in i samband med höstlovet.

Sist att flytta in blir bygg- och anläggning samt elprogrammet.
– Men här kommer det att ta längre tid. De kommer att husera i gamla saluhallen. Vi har dessutom planer på att ta halva idrottshallen på skolan i besiktning. Det kommer nämligen att behövas bygghallar, säger Erik Åström.
– Det kan till och med bli fråga om att vi bygger till lite på hallen. Allt för att utbildningen ska ha så bra faciliteter som möjligt. Förhoppningen är att allt är klart till december 2021.

Prognoserna pekar mot att allt fler väljer att genomföra sina gymnasiestudier i Landskrona.
– Det stämmer. Vi ser en ökning av elevkullarna. Och det är ju bra. Tillgången till hela Dammhagskolan med mera gör att vi kan växa med ytterligare 200 platser.

Lisa Flinth (L) är ordförande i utbildningsnämnden och hon är mycket glad för att hela gymnasieskolan snart kommer att finnas i centrala Landskrona.
– Ett sammanhållet gymnasium leder till högre kvalitet, större attraktivitet och långsiktigt sund ekonomi. Vi vill säkerställa att vi har ett gymnasium som är attraktivt, konkurrenskraftigt och ett lockande alternativ för stadens unga, sade Lisa Flinth i en tidigare intervju.
– Och nu är det äntligen på gång. Det ska bara genomföras risk- och konsekvensanalyser och jag gissar att dessa är klara i maj månad. Därefter börjar det slutliga arbetet med att samla allt på en och samma plats.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser