Annons

Ny testmetod för covid-19

Region Skåne har tagit fram en helt ny testmetod som ger möjlighet att utöka antalet tester för det coronavirus som orsakar covid-19. Tack vare denna kapacitetsökning blir det nu möjligt att också testa vårdpersonal.

Annons
 

Metoden som utvecklats är en molekylärbiologisk testmetod som analyserar om ett prov innehåller det aktuella viruset eller inte. Den är ett resultat av samarbete mellan Klinisk mikrobiologi och Centrum för molekylär diagnostik (CMD) i Region Skåne.

− Vi får ett ja- eller nejsvar som bekräftar om medarbetaren bär på viruset vid testtillfället eller inte. Fördelen med den nyutvecklade metoden är att den inte är beroende av de kommersiella reagens som är en internationell bristvara i det rådande läget. Däremot måste vi fortsatt använda provtagningspinnar. Så det kan fortfarande bli en begränsande faktor även framöver, säger Ingvar Eliasson, verksamhetschef för Klinisk mikrobiologi.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser