Annons

Politiker lyfter frågan om p-avgift för vårdpersonal

Mycket bilar på Region Skånes parkering. Nu vill Jonas Esbjörnsson (S) att vårdpersonal ska få  avgiftsfri parkering under tiden för covid-19- pandemin.

För en knapp vecka sedan skrev Landskrona Direkt om parkeringsplatserna på lasarettsområdet i Landskrona och att sjukvårdspersonalen tar bilen till arbetet istället för kollektivtrafik i syfte att minska risken att bli smittade. Som tack för detta tar Region Skåne parkeringsavgift av sina anställda.
Jonas Esbjörnsson, gruppledare för S i Region Skånes servicenämnd lovade i samband med artikeln att lyfta frågan till veckans möte nämnden. Så är nu gjort och han kräver gratis parkering för vårdpersonal under Covid-19 pandemin.

Annons
 

Med anledning av covid-19-pandemin tar många av regionens vårdpersonal bilen till jobb. Dessa parkeras då lämpligast på någon av Region Skånes parkeringar på sjukhusområdena i Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad, Landskrona, Lund, Trelleborg, Ystad och Malmö.
– Idag betalar alla som nyttjar parkeringsplatserna de avgifter som är antagna av Regionfullmäktige. För att underlätta för vårdpersonalen att kunna ta bilen i tiden för pandemin vill vi Socialdemokrater se över möjligheten att erbjuda vårdpersonal vid regionens sjukhus avgiftsfri parkering, säger Jonas Esbjörnsson (S) som idag gjort ett så kallat Initiativärende av frågan.

Stockholms stad har infört avgiftsfri parkering för vårdpersonal med anledning av pandemin där vårdpersonal kan ansöka om en dispens. Fri parkering är dock många gånger en skattepliktig förmån i enlighet med Skatteverkets regler.
–  Men där har man påbörjat en dialog med finansdepartementet för att se över om det går att lösa problemet med förmånsbeskattning, säger Jonas Esbjörnsson som nu vill se att servicenämnden tillfälligt, under tiden för pandemin, inför gratis parkering för vårdpersonal.
– Det är viktigt att detta ses över så att det kan införas utan att vårdpersonal behöver förmånsbeskattas, säger han och vill skyndsamt att förvaltningen får i uppdrag att se över möjligheterna.

Läs mer:
Olika parkeringssyn i Coronatider

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser