Annons

Oklart kring sommarens evenemang

Karnevalståget likväl som knallemarknad och konserter under Landskronakarnevalen samlar mycket folk och trängsel är i det närmsta oundviklig. Frågan är om det blir en karneval i sommar.

Folket bakom fotofestivalen arbetar vidare med förhoppningen att festivalen kan bli av i höst. Detsamma gäller än så länge även för karnevalen.

Annons
 

Det vackra vårvädret må få mungiporna uppåt. Samtidigt nås vi av den danska regeringens förbud igår mot folksamlingar. Något som innebär att det i grannlandet inte kommer att genomföras några större idrottsevenemang, festivaler eller andra begivenheter som samlar mycket folk fram till och med den 1 september.
Ett hårt slag, inte minst för Robert och Jennie Vutolen från Landskrona.

– Först skönjde man en ljusning när danskarna pratade om lättnader i restriktionerna. Sen kom detta, suckar Robert Vutolen, konsertbesökare av rang.
– Vi nästintill lever för att åka på konserter. Nu missar vi Pearl Jam på Royal Arena och antagligen de andra spelningarna också på Europaturnén som vi bokat in. Jag gissar att den ställs in vilken dag som helst, säger han.

De fyra fantastiska dagarna på den elfte upplagan av hårdrocksfestivalen Copenhell i Köpenhamn missar paret också.
– Roskildefestivalens femtioårsjubileum hade vi dock inte biljetter till. Nu är det istället Rammsteins två spelningar på Ullevi i månadsskiftet juli/augusti vi får hoppas på.

Inga beslut kring karnevalen än
Frågan är då hur ser det då ut på hemmaplan. När det gäller sommarens planerade karneval 23-25 juli, så finns inga beslut fattade än.
– Vi har en pågående dialog med Creandia hur vi kan förhålla oss till nu gällande restriktioner, regler och förbud, säger Thorsten Karlén, evenemangsansvarig på Landskrona stad.

I slutet på mars skärptes regelverket ytterligare när det gäller allmänna  sammankomster och offentliga tillställningar – att gå från 500 personer till 50-  något som gör det problematiskt att planera inför sommaren. Ingen vet idag hur länge detta ska gälla.
– Vi vill inget hellre än att så många av våra evenemang som möjligt ska kunna genomföras på ett tryggt, säkert och uppskattat sätt. Just nu befinner vi oss i ett avvaktande läge på den fortsatta utvecklingen i samhället. Samtidigt har vi en pågående dialog med alla intressenter i evenemangen, säger Thorsten Karlén och menar att man nu först fokuserar på det som finns planerat i juni.
– Vi har sedan en längre tid haft en diskussion igång hur vi hanterar de större evenemangen och har utifrån det internt tagit fram brytpunktdatum där vi på nytt diskuterar huruvida evenemanget kan genomföras, flyttas fram eller ställas in.

– De evenemang som vi är involverade i för tillfället och som lever i ovisshet i juni är,  Nationaldagen den 6 juni, Skånes Matfestival och Grill-SM den 13-14 juni samt Sommar i Lagunen som har startdatum den 12 juni. På alla dessa har vi satt 30 april som dag för vidare beslut, avslutar Thorsten Karlén.

Landskrona Direkt har sökt karnevalsgeneral Lena Bergkvist för en kommentar.

Läs mer: Utomhusutställningar att spegla sig i

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser