Annons

Kommunalråd vill låta gymnasieelever äta gratis på stan

Oppositionsråd Fatmir Azemi vill att Landskrona tar efter exempelvis Trelleborg och Linköping och ger gymnasieelever möjlighet att äta på någon av stadens lunchrestauranger under tiden som gymnasieskolorna bedriver undervisningen på distans.

Trelleborg var tidigt ute med att ta beslut om att ge gymnasielever möjligheten att äta lunch på stan utan att betala en krona. Som ett led att se till att ungdomarna får skolmat och samtidigt backa de lokala restaurangerna i  coronapandemins fotspår har allt fler kommunen nu infört liknade möjligheter.
Nu vill oppositionsråd Fatmir Azemi (S) att Landskrona tar efter.

Annons
 

I Linköping har gymnasieelever fått lunchkuponger i syfte att säkerställa att gymnasielever får en lunchmåltid. Nu vill det socialdemokratiska kommunalrådet Fatmir Azemi att man skyndsamt ser över hur Landskrona kan göra något liknande.

–  Det är många bra åtgärder som görs i Landskrona för att stötta stadens näringsliv, men vi behöver göra mer. Vi socialdemokrater tycker att vi ska erbjuda våra gymnasieelever i Landskrona gratis lunch på valfri restaurang, säger kommunalråd Fatmir Azemi (S).

– Dels är det något som gynnar stadens restauranger men även våra ungdomar och deras matvanor. Genom att erbjuda gymnasieelever en daglig lunch, får de i sig lunchen de annars vanligtvis missar att äta. Det blir även ett sätt att få en daglig rutin i denna situation som nu råder. Som många andra i vårt land, sitter många av våra ungdomar hemma och upplever en stor förändring i deras vardag, säger Fatmir Azemi (S).

– I rådande läge krävs det nytänkande och handlingskraft. Landskrona ska fortsatt framåt, tillsammans! Även i svåra tider, avslutar Fatmir Azemi och menar att stor hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller smittspridning naturligtvis måste iakttas.

Annons
Annonser
















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser