IF Lejonet – den sunda föreningen

När vi inte kan ses i ishallen tillsammans på isen kan vi samlas mindre som större och dela in oss i jämna lag och lira utomhus. På bilden finns spelare 10-17 år. Linnea Hansson var enda tjejen idag. Hon lirade från tidig eftermiddag till sen kväll. Så härligt att se våra Lejon umgås över åldrarna och göra det dem älskar.
När Lejonets ungdomsspelare inte kan ses i ishallen  så passade man istället på att lira utomhus i det fina vädret.
På plats var spelare från 10-17 år. Linnea Hansson var vid måndagens spel den enda tjejen. Hon lirade och andra sidan från tidig eftermiddag till sen kväll.
– Det är så härligt att se våra Lejon umgås över åldrarna och göra det dem älskar, säger Mattias Pålsson, ungdomsansvarig i IF Lejonet.

Som första ishockeyförening i Skåne blir IF Lejonet certifierad som sund förening. Skånes ishockeyförbund tillsammans med RF Sisu Skåne har under föregående höst utbildat fem Skånska föreningar i Riksidrottsförbundets (RF:s) strategi 2025, barnkonventionen och Svenska ishockeyförbundets strategi Hemmaplansmodellen.

Bakgrunden för projektet är att antalet licenserade spelare minskar i Skåne.
– Undersökningar visar även att bilden av ishockey är ”macho”. Det finns ett hårdnande klimat i barn- och  ungdomsidrotten och det finns även ett problem med att rekrytera och behålla flickor inom ishockeyn, förklarar Mattias Pålsson, ungdomsansvarig i IF Lejonet.

Genom att genomgå certifieringen visar föreningen att de är en modern och sund förening som arbetar enligt de värderingar som SIF, RF och Skånes ishockeyförbund står bakom när det gäller barn-och ungdomsishockeyn. För detta har klubben nu också erhållit ett diplom.

För IF Lejonet innebär certifieringen att verksamheten är belyst utifrån olika perspektiv för att främja sund barn- och ungdomsidrott och att klubbens värderingar samspelar med idrottsförbundens idéer om hur ungdomsishockeyn och barnidrott bör bedrivas.
–  Vi är stolta över att vara den första ishockeyföreningen i Skåne som genomgått och godkänts i certifieringen, avslutar Mattias Pålsson.

IF Lejonet grundades 1966  och har idag cirka 300 aktiva barn och ledare.

Till arkivet