Annons

Levents Hörna – gymnasisternas kompis i Coronatider

Levent Palmqvist – din vän på nätet – så resonerar man på Öresundsgymnasiet i karantäntider.

Eleverna vid Öresundsgymnasiet i Landskrona har som bekant distansundervisning sedan två veckor tillbaka.
– Det är nytt för alla elever med denna typ av undervisning. Andra krav ställs än tidigare när man var i skolan hela dagarna, en del blommar upp medans en del tycker att det är lite mer besvärligt, säger Ricky Lövdell, lärare vid  el- och energiprogrammet och förklarar att det sociala elevarbete riskeras att tappas bort.

Annons
 

– Den sociala kontakten försvinner och det märks på att en del elever att de känner sig ensamma. Elevvärden Levent Palmqvist vid el- och energiprogrammet samt byggprogrammet gör allt vad han kan för att råda bot på det med sin “Levents Hörna”, berättar Ricky Lövdell.

I “Levents Hörna” görs dagliga aktiviteter som tävlingar med mera på nätet med eleverna samtidigt som Levent Palmqvist chattar och håller kontakten med dem, ibland i ett videomöte ibland via textchatten.
– Men det personliga mötet är också viktigt, så att han träffar även elever och tar en promenad med dem, avslutar Ricky Lövdell.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser