Annons

Landskronas nya teaterbistro: Matscenen

Elias Tingström och Tobias Nord ska skapa god mat och terrassmys i hjärtat av Teaterparken. Foto: Privat.

Till sommaren välkomnas alla livsnjutare till teaterbistron.
– Vi öppnar upp för terrassmys och god mat, säger Emil Tingström, delägare i vad som ska bli Matscenen i det som tills idag gått under namnet Teaterrestaurangen.

Ödet slog samman landskronasonen Tobias Nord och stockholmspågen Elias Tingström en regnig julafton 2017.
– Brorsan och min frus bror fann varandra. Deras stora intresse för matkultur och champagne lade grunden till Matscenen, säger Emil Tingström.

Tobias Nord känner Landskrona sedan födseln. Med ett brinnande matintresse och nyfikenhet har han arbetat sig genom Skånes och världens smaker. Med en gedigen bakgrund i restaurangbranschen har han utvecklat en bredd och stabilitet i sitt kunnande. Efter många år boende och verksam från Malmö, förde livets gång honom åter till sin älskade hemstad. Här föll det sig naturligt att med skapad erfarenhet nu ta nästa steg och öppna sin egen restaurang.
– Att få arbeta med det man älskar och dessutom få göra det bland vänner är en livslång dröm som går i uppfyllelse, säger Tobias Nord.

Elias Tingström är uppväxt i Stockholm och hittade kärleken till mat genom sin farmor. Efter sina studier till måltidskreatör i Grythyttan testade han sina vingar på några av Stockholms finaste krogar.

Han har besökt sin bror i Landskrona ett flertal gånger och blev snabbt kär i stadens utvecklingsanda och vackra miljö. Hösten 2019 valde Elias Tingström att lämna ett tryggt arbete på Mathias Dahlgrens franska bistro The Sparrow för öppna sin första egna restaurang tillsammans med Tobias Nord.
– Tidpunkten är var den är. Vi hoppas dock kunna öppna upp till sommar, säger Emil Tingström som nu ska hjälpa brodern och svågern att ställa i ordning i restaurangen.
– Jonny ”Biceps” Karlsson ska hjälpa oss att bygga en utebar på terrassen. Vi får även hjälp med inredningen, så jag är inte ensam, säger Emil Tingström med ett brett leende.

Frågan är då vad som händer med den lilla scenen som finns i lokalen.
– Den är teaterns och den kommer att vara kvar. Jazzcaféet och andra verksamheter som funnits ska naturligtvis fortsätta. Det är kulturförvaltningen som styr över dessa. Sedan har jag själv många kontakter inom eventbranschen så vi ska nog kunna hitta på en del kul själva, avslutar Emil Tingström.

Nu kan man följa restaurangens resa via matscenens instagram @matscenen

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser