Annons

Randig Corona-påverkan

En fotobok om hoten mot kroppen och hur kroppens immunförsvar fungerar finns i ett skyltfönster i fotostaden – Landskrona.

I stort sett alla branscher blöder i coronans spår.  I Landskrona BoIS jobbar styrelsen frenetiskt med att få bukt på såväl intäktssidan som kostnadssidan. Nu har man beslutat att all personal inklusive spelartruppen permitteras på 40 procent.

Annons
 

På kostnadssidan har Landskrona BoIS skapat en god kontroll de senaste åren och utrymmena att hitta besparingar är liten om man vill vara en klubb med elitambitioner.
– Under föregående vecka har föreningen därför förhandlat med kansli och spelartrupp om kortidspermitteringar som ett sätt för oss att förbättra den likvida situationen under våren. Förhandlingarna har varit konstruktiva. Det känns att vi är en enad förening med samma mål och permitteringar inleds nu enligt följande, skriver klubbens styrelse i ett meddelande på klubbens hemsida.

Biblioteket drar en lans för riskgrupper
Om du inte kan komma till biblioteket kan biblioteket komma till dig, så resonerar man på Landskrona stadsbibliotek och erbjuder alla låntagare över 70 år samt personer i riskgrupper hemleverans eller avhämtning av böcker vid något av biblioteken i Landskrona, Glumslöv eller Häljarp.
–  Vi plockar ihop bokpåsar efter dina önskemål och lånetiden är fyra veckor. Du kan förvänta dig leverans inom 5 dagar från det att vi får din låneansökan. Tjänsten är naturligtvis gratis, skriver Landskrona bibliotek på sin Facebook-sida.

Tjänsten bokas på Landskrona stadsbibliotek och kommer att finnas till dess att restriktioner satta utifrån pandemin lättar.
Ring 0418-473500 eller mejla till stadsbiblioteket@landskrona.se så hjälper bibliotekets personal dig.

Mobila team från Region Skåne tar prover på boenden
Nu rullar nio bilar med provtagningsteam över hela Skåne. I bilarna sitter vårdpersonal från sjukvården utrustade med provtagnings- och skyddsutrustning. Dessa provtagningsteam åker runt till boenden för äldre och funktionsnedsatta och tar prover på personer som misstänks ha covid-19. På så sätt behöver de boende inte ta sig till vården för provtagning. Om någon skulle visa sig vara smittad kan personen snabbt isoleras för att inte riskera att smitta sina medboenden. Och om det skulle visa sig att personen inte bär på covid-19 har hen inte utsatts för smitta genom att tvingas lämna sitt boende.
– Det är där vi har våra mest sköra och utsatta. Det är viktigt att vi inte utsätter dem för några risker, säger Marie Olsson, verksamhetschef för de mobila teamen.

Mobil tandvård införs för personer med covid-19 
Nu införs mobil tandvård för personer med misstänkt eller konstaterad covid-19 som behöver akut tandvård i hemmet. Sedan tidigare finns en särskild tandvårdsenhet i Malmö som är anpassad och utrustad för att ta emot patienter med covid-19. Mobil akut tandvård erbjuds till personer som inte har möjlighet att besöka den tandvårdsenheten i Malmö.
Akut tandvård kan exempelvis vara tandvärk, när man slagit ut en tand eller har andra akuta besvär i munnen.

För den som är frisk har Folktandvården nio tandvårdsenheter i Skåne som erbjuder akut tandvård. Fram till 30 juni erbjuder Folktandvården endast akut tandvård i Skåne.

Skåne har fått en stor sändning med skyddsutrustning
Under tisdagen anlände två lastbilar med skyddsutrustning till Skåne. De innehåller heltäckande skyddsrockar som Region Skåne har begärt från Socialstyrelsen. Utrustningen ska nu fördelas ut till vården i hela Skåne
– Det här är ett välkommet tillskott. Skyddsrockar är något vi har haft brist på men nu har vi så att vi klarar oss ett bra tag, säger Carl Vigre, regional beredskapsöverläkare.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser