Annons
Måndagen den 24:e januari
4.8°C 5.9m/s
Dagens namn: Erika

Arkitekthem under klubban

Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk visar upp en av två exklusiva stolar som går under klubban på tisdag.

Ett stort antal moderna designklassiker kommer att ropas ut vid tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverk. De har fått uppdraget att sälja kvarlåtenskapen efter inredningsarkitekten Kristen Madsen. Ett par guldkorn bland dessa möbler är två Cowhorn chairs av Hans J. Wegner som har ett utrop på 50 000 kronor.

Annons
 

Hans J. Wegners Y-stol är en klassisk designmöbel som står i många hem idag. Något mer ovanlig är Cowhorn Chairs.  
– Den är sällsynt på marknaden och brukar tinga ett högt pris, säger Joakim Karlsson på auktionsverket.

Stolarna är dock lång ifrån allt i modern design som ropas ut. Namn som Börge Mogensen, Carl Malmsten, Ejner Larsen, Arne Jacobsen, Finn Juhl, Kaare Klint, David Rosén och Josef Frank syns i katalogen inför auktionen.
– Det är en fantastisk auktion, på gränsen till en kvalitetsauktion. Jag skulle kunna namedroppa hur mycket som helst.

Naturligtvis finns det mer än modern design bland de 652 ropen.
– Så är det men det moderna breder ut sig mer än vanligt, säger Joakim Karlsson som hälsar alla nyfikna välkomna till måndagens visning trots coronatider.
– Vi håller koll så att det inte blir för trångt men vi har ganska gott om plats. De som av förklarliga skäl inte vill besöka visningen, men känner att katalogbilderna inte räcker till, kan naturligtvis kontakta oss och be om tilläggsbilder, säger han och informerar om att auktionerna i sig inte påverkats av coronakrisen.
– Nej, det är nog nästan tvärtom. Just att det är auktion på nätet är ju en fördel i dessa tider. Att hålla en gammaldags auktion hade varit svårt idag.

Visningen äger rum på måndag mellan klockan 13 och 19 och auktionen drar igång på skanesauktionsverk.se på tisdag klockan 18.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser