Annons

Tappat 80 procent av omsättningen

Ola Svensson på Restaurang Clubhouse försökte hålla humöret uppe när han berättade om effekterna av corona samtidigt som han serverade smörrebröd till lunchen på onsdagen.

Coronakrisen slår stenhårt mot restaurangbranschen. En av de som drabbats hårdast är Ola Svensson som driver Restaurang Clubhouse vid golfbanan i Häljarp. Hans omsättning har minskat med hela 80 procent på några veckor.

Annons
 

Lunchgästerna kommer och går när Landskrona Direkt gästar Restaurang Clubhouse på onsdagen. Den tidigare buffén har ersatts med tallriksservering och det är när Ola Svensson kommer med lunchen till bordet som han berättar om problemen.
– Som det är just nu så jobbar jag gratis. Det är stentufft. Vi har tappat 80 procent av vår omsättning. Det gäller mestadels beställningar, säger han uppgivet.

Hur länge krögaren kan hålla öppet är oklart.
– Jag kunde inte ens betala arbetsgivaravgiften så jag fick säga upp en kock som vi nyligen anställt. Det känns fruktansvärt. Det pratas ju om att stödja olika branscher men jag har i alla fall inte sett till något, säger han.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser