Kungligt erkännande för Albatrim

Albatrim Vejseli är verksam i Landskronas särskilt utsatta områden, där han också växt upp. Han jobbar idag i organisationen Cityidrott, en organisation vars verksamhet han själv deltog och var aktiv i som barn. Albatrim drivs av att hjälpa andra människor och brinner för att jobba med barn och unga. Han har som mål att vara en god förebild, och ge tillbaka till barn och unga i det samhället han själv växt upp i. Som ledare är Albatrim glad, inkluderande, omtänksam och utåtriktad.
Albatrim Vejseli är verksam i Landskronas särskilt utsatta områden, där han också växt upp. Han jobbar idag i organisationen Cityidrott, en organisation vars verksamhet han själv deltog och var aktiv i som barn. Albatrim drivs av att hjälpa andra människor och brinner för att jobba med barn och unga. Han har som mål att vara en god förebild, och ge tillbaka till barn och unga i det samhället han själv växt upp i. Som ledare är Albatrim glad, inkluderande, omtänksam och utåtriktad.

Av hundratals nominerade är det tio unga ledare som fortfarande har chansen att bli 2020 års Kompassrosstipendiater och erhålla priset från H.M. Konungen. Vi noterar att en av de tio är 21-årige  Albatrim Vejseli från Landskrona som därmed tillhör landets unga ledare som har ett extra modigt, omtänksamt och handlingskraftigt ledarskap.

Årets Kompassrosstipendiater tillkännages den 20 april. Kompassrosstipendiet kommer att delas ut och kommuniceras som vanligt, men den årliga stipendieceremonin på Kungliga slottet, skjuts på framtiden på grund av COVID-19.

En av de tio kandidater som fortfarande har chansen är Albatrim Vejseli, 21 år, som till vardags arbetar på Cityidrott i Landskrona.
– Bland årets hundratals nominerade och ansökande ser jag ett ökat fokus på ett entreprenörskap som drivs av samhällsengagemang och samhällsnärvaro. Exempel är hållbara lösningar på miljöfrågan och tillgängliggörande av verksamheter för att fler ska kunna delta utifrån individuella förutsättningar, säger Rebecca Sundberg, verksamhetsledare vid Stiftelsen Ungt Ledarskap.

– Vi är oerhört stolta för alla fina nomineringar av unga modiga, omtänksamma och handlingskraftiga ledare. Nu har vi gjort det första urvalet och kommer under de kommande veckorna att välja vilka som tar emot årets Kompassrosstipendium, säger hon.

Daniel Glantz-Persson på Cityidrott är naturligtvis också stolt och glad över att deras unge adept uppmärksammas på detta sätt.
– Det här är ett stort kvitto för Cityidrott att ungdomar kan ta sig hela vägen från deltagare på våra aktiviteter som barn, genom våra ledarskapsutbildningar som ungdomsledare och sen bli anställd i organisationen. Albatrim har gjort en otrolig resa och är en stor förebild för våra ungdomar och en viktig ambassadör av Cityidrotts syfte och det förebyggande arbetet för barn och ungdomar vi jobbar med varje dag, säger han och skyndar sig att tillägga:
– Vi är alla stolta kollegor till Albatrim och vet att nomineringen betyder mycket för honom. Oavsett om han tar sig hela vägen eller inte så är detta stort. Ansökningarna går igenom en gedigen urvalsprocess som startar med att samtliga nomineringar och ansökningar läses av Stiftelsen Ungt Ledarskap. Därefter väljs ett antal personer ut för djupgående intervjuer, berättar Daniel Glantz-Persson.

Nu är det upp till H.M. Konungen och styrelsen för Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap att göra det sista svåra i valet av årets Kompassrosstipendiater.

Varje år delas Kompassrosstipendiet ut till tre till fem värdebaserade ledare under 25 år. I år delas stipendiet ut för fjortonde gången och hittills har 41 unga ledare fått ta emot stipendiet. Stipendiebeloppet uppgår till 50 000 kronor per stipendium och ska användas till personlig- och ledarskapsutveckling.

Tidigare Landskronabon Admir Lukacevic fick 2008 ta emot kungens pris för Ungt ledarskap. Två år senare gästade kungen hans basketprojekt i Norrköping. Nu håller vi tummarna för Albatrim Vejseli, och vem vet kanske får han Carl XVI Gustaf att ta en sväng om Cityidrott i framtiden.

Till arkivet