Annons

Mox sniffade upp vapen – Två häktade

Polishunden Mox sniffade upp en väska med vapen i fredags.
Foto: Polisen

I fredags greps två unga Landskronabor efter att de försökt fly från polisen. I samband med gripandet hittades en slängd väska innehållande flera automatvapen med magasin. Båda två häktades på tisdagen misstänkta för grovt vapenbrott.

Annons
 

Det var i samband med en rutinpatrullering som polisen mötte en bil i centrala Landskrona. De försökte då fly. De dumpade bilen på Vintergatan och försvann till fots. Polishunden Mox lyckades dock sniffa upp väskan med vapnen i närheten av bilen och en annan polispatrull påträffade därefter de två männen som ganska snart kunde kopplas till vapenfyndet.
– Jag vet inte idag om de gjort några medgivanden, säger Tina Anderberg, polischef i Landskrona.
– Noterbart är att ingen av killarna är kända hos oss sedan tidigare.

Männen är hemmahörande i Landskrona och är födda 1997 och 1999.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser