Annons

Onsdagens coronarapport

Kulturen drabbas hårt av inställda arrangemang just nu.

Spridningen av coronaviruset framtvingar åtgärder i en omfattning som saknar motsvarighet i modern historia. Att bedriva en normal verksamhet i en onormal verklighet låter sig inte göras alldeles enkelt även om de flesta verksamheter kämpar på.

Annons
 

– Bibliotekets ordinarie verksamhet fortlöper som vanligt och vi följer regeringens, Folkhälsomyndighetens samt Landskrona stads riktlinjer kring sammankomster, poängterar bibliotekarie Annika Liljengren vid Landskrona bibliotek som trots detta ofta tvingas ställa in olika utlysta arrangemang.
– Tyvärr måste vi meddela att kommande program med fotografen Dawid (Björn Dawidsson) och  redaktören för VERK,  Linda Bergman är inställda. Det är föredragshållarna själva som valt att ställa in som en försiktighetsåtgärd till följd av utvecklingen kring Coronaviruset, meddelar Annika Liljengren.

Näringslivsgalan flyttas till höst
Med anledning av den rådande situationen har Landskrona stad valt att flytta fram näringslivsgalan till fredagen den 20 november. Bokade biljetter gäller för det nya datumet.

Inställt på teatern
Som tidigare rapporterats är Lundh-Live på teatern inställt imorgon. Även fredagens två standupföreställningar av Carl Stanleys “Född 1996”  är framflyttade. Nytt datum för komikern är satt till den 5 november.
– Håll i din biljett – den kommer fortfarande att gälla för det nya datumet, uppger arrangören.
Nu står det klart att även Riksteatern ställer in alla sina produktioner under våren.
– Det är klart att det är tråkigt att vi blir utan en massa trevliga och inspirerande föreställningar nu i vår, men det är viktigt att vi alla tar vårt ansvar.  Uteblivna föreställningar är ledsamt, för alla inblandade, inte bara för publiken och oss som förening, utan för alla ensembler som var redo att bjuda oss på fina musik- och teaterupplevelse nu den närmsta tiden. Att Riksteatern fattade beslutet att ställa in sin turnéverksamhet var ett verkligt tråkigt beslut, men ett mycket klokt och omtänksamt sådant, säger Cecilia Kraitiss, ordförande i Landskrona Musik & Teater – en del av Riksteatern.

Folktandvården tvingas omprioritera
På grund av rådande materialbrist till följd av covid-19 kommer Folktandvården Skåne enbart att erbjuda akut tandvård fram till den 30 juni. Detta innebär att alla inbokade behandlingar och undersökningar från 19 mars fram till den 30 juni skjuts framåt i tiden. Samtliga kunder kommer att kontaktas av Folktandvården Skåne för att omboka sin tid. Kunder behöver inte själva höra av sig till Folktandvården, utan kommer få besked om vad som gäller.

Nio kliniker kommer att bedriva akut tandvård runtom i Skåne för friska kunder. Kunder med misstänkt eller konstaterad covid-19-smitta får tid på en utsedd klinik i Malmö som är väl anpassad och utrustad för att ta emot dessa kunder. Bokat besök krävs för alla akuttider. Man bokar akuttid genom att ringa Folktandvården Skånes kundservice på telefonnummer 0771-55 88 00.

Aktuellt smittläge i Skåne

Antal konstaterade fall i Skåne: 209
Totalt antal provtagna i Skåne är ca 2600.
Bekräftade fall som vårdas i intensivvård: 3
Bekräftade fall som vårdas i isolering: 3

Region Skånes råd till allmänheten

  • Stanna hemma om du känner dig förkyld. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går tillbaka till jobb eller skola. Ha ingen närkontakt med personer över 70 år.
  • De flesta med symptom behöver inte kontakta vården. Följ egenvårdsråd på 1177.se. Ring 1177 eller din vårdcentral om du behöver mer råd och stöd än det som finns på webbplatsen 1177.se
  • Om du har allmänna frågor kan du läsa mer på krisinformation.se eller folkhälsomyndigheten.se eller ring 113 13
  • Om du är över 70 år – försök att hålla dig hemma och be om hjälp.
  • Alla kan bidra genom att inte sprida smittan vidare: tvätta händerna, hosta och nys i armvecket.
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser