Annons

Falcons fortsätter satsa på lag för barn med funktionsvariationer

Christian Klingebrant (FFA Kidz) och Robin Berkhuizen (Emrahus).
Foto: Mikaela Bjarve/Emrahus.

Under hösten 2018 startade Landskrona Falcons ett lag för barn med funktionsnedsättningar. Nu letar de efter fler ledare så att laget kan växa med fler spelare.

Annons
 

Christian Klingebrant är initiativtagare till satsningen och även en av tränarna. Laget har tretton entusiastiska deltagare mellan 5 och 13 år. Hans son är en av de barn som spelar i laget.
– Vi testade lite olika sporter men det var inte så lätt att hitta något som funkade. Då började jag fundera kring att starta upp något, säger Christian Klingebrant .

Att det blev just innebandy som han drog igång är en ren tillfällighet. Eftersom han hade kontakter i Falcons blev det ett innebandylag. Christian Klingebrant berättar att det inte är innebandyn i sig som är huvudsaken. Poängen är att barnen ska få röra på sig på sina egna villkor. Därför har de fått göra vissa anpassningar, som exempelvis bildstöd eller timstock så att det ska bli tydligt när man övergår mellan olika övningar.

Tack vare samarbete med ett lokalt företag, Emrahus, är dessutom medlemsavgiften och träningskläder för barnen gratis.
– Att sport och fritidsaktiviteter ska vara tillgängligt för alla känns superviktigt. Det handlar om att få vara delaktig och därför stöttar vi gärna sådana här initiativ. Forskning visar ju dessutom ohälsa, både fysisk och psykisk, är vanligare för denna grupp. Då är motion väldigt viktigt, säger Emrahus VD Robin Berkhuizen.

Laget heter FFA Kidz – Falcons för alla. Man tränar två gånger i veckan, på tisdagar och lördagar.  

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser